| anca118 a întrebat:

Heii ma puteti ajuta si pe mine? Am de comentat o caricatuat dar nu inteleg ce vrea sa insemna.Un om sta in fata unui magazin de alimente pe care scrie Drepturile Omului.va rog ma ajutati dau funda!

1 răspuns:
| ElenaSt2011 a răspuns:

Buna.

Eu nu prea eram buna la comentarii literare cand eram in liceu, dar, presupun ca ar avea mai multe intelesuri:

1. Fiecare om are dreptul de a face cumparaturi in orice magazin. In orasul meu, am vazut mai rar baruri unde scria ca unitatea respectiva are dreptul de a-si selecta clientela. Poate se referea la clientii care vin beti si cu chef de scandal.

Dar, intr-un magazin alimentar oricine are dreptul sa intre.

2. In orice magazin alimentar, ar trebui ca fiecare produs sa contina eticheta cu toate ingredientele continute de fiecare produs aflat pe raft, pentru ca dreptul la informare este un drept al cumpratorului si de aceea poate apare scris drepturile omului.

3. Daca clientul este nemultumit de produs, sau nu corespunde normelor igienico-sanitare, acesta poate face reclamatie la OPC, adica oficiul pentru protectia consumatorului, iar acest drept face parte dintre drepturile omului.

4. Caricaturistul s-a gandit strict ca la o caricatura cand a conceput acel desen, iar mie personal imi pare a fi un umor sec.