Eu nu am locuit niciodata in alta tara, dar am o prietena foarte buna care locuieste acum tot in Spania. nu mi-a fost nici mie usor sa ma despart de ea( desi inca vorbim la telefon si pe mess ) si nici ei. la inceput i-a fost destul de greu ( pentru ca in cazul ei nu a reusit sa-si faca prieteni buni imediat, ea nefiind sociabila deloc ). a trebuit sa se acomodeze cu noii colegi, cu noul stil de viata, evident si cu noua casa si noii vecini. totul reprezenta o lume in care parca ea era straina. tin minte ca ma suna in fiecare pauza sa ma intrebe ce fac pentru ca nu avea cu cine sa vorbeasca. a reusit totusi sa se acomodeze cu noua societate si civilizatie, si si-a facut multi prieteni. a inceput sa vorbeasca mai cu toti pe care ii intalneste si se simte foarte bine acolo. s-a adaptat la tot ce inseamna tara straina, insa mi-a zis intr-o zi ca oricat de mult ar incerca nu poate sa uite de tara ei si de prietenii pe care i-a lasat in urma. totusi nu-ti face griji. modul in care te obisnuiesti cu ceilalti depinde si de felul tau de a fi, de personalitatea ta si de modul in care vezi situatia. daca refuzi sa gandesti pozitiv si sa-ti spui ca totul va fi bine, exact asta se va si intampla. insa daca incerci din rasputeri sa faci parte din grupuri si sa-ti faci amici, viata ta acolo va decurge normal. nu te descuraja pentru ca te vei obisnui cu siguranta cu noul loc. succes
Eu acum 2 ani am fost in aceiasi situatie cu tine, si eu a trebuit sa merg in spania, cand am ajuns acolo totul era ciudat. Pot spune ca ii mai multa civilizatie, nimeni nu stiui bate joc de nimeni cum se face in Romania, cu copii nu iti fa probleme sunt toti foarte, foarte de treaba. Trebuie doar sa stii sa socializezi, si sa nu fi inchisa, daca ei te invita undeva tu sa te duci chiar daca iti va fi greu, iar parintilor tai si mai greu .
Va fi foarte simplu, desi la inceput iti va fi ciudat si vei dori sa vi inapoi in Romania... dar va trece si cu timpul vei decide daca chiar iti place acolo si merita sa stai...
parinti sunt sugura ca vor fi alaturi de tine si daca vei vrea in Romania inapoi dupa un 1 de ex, vor fi de acord
numai bine:*, si nu iti fie frica de spania... mie mi-a placut acolo desi nu are multa verdeata))