| Giulyana_Giuly_1991 a întrebat:

Heii! Pf..sunt clasa a 8 a si simt ca toata lumea pune presiune pe mine in ceea ce priveste examenul.Toata lumea are astepari mari si pretentii din partea mea.E un stres continuu.Mentionez ca iubesc lb romana si ma descurc foarte bine,dar urasc matematica.Vreau sa-mi spuneti cum pot scapa de acest stres,in ceea ce priveste examenul,cum ma pot pregati mai bine etc,.De asemenea, mi-ar fi utile si niste sfaturi pentru liceu. Pupici!

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Probabil ai tai stiu ca esti slaba la matematica si de aceea te preseaza, pentru ca acestexamen, inseamna o decizie foarte importanta pentru viata si cariera ta si nu o poti rata, daca nu pui mana acum, sa inveti pe rupte la matematica, altfel ajungi la un liceu foarte slab si pierzi sansa sa faci ceva in viata, care-ti place.
Este foarte normal sa fii stresata acum, asa cum sunt absolut toti colegii tai si toate clasele de a VIII_a care vor terminain vara si vor da examenul de capacitate.

Sfatul meu este, daca parintii nu-si pot permite sa te mediteze la matematica, sa pui mana singura sa lucerzi ZILNIC macar 2-3 exercitii si probleme, ca sa poti face fata la examenul de capacitate. Acolo unde intampini o problema, dupa ora de matematica, mergi si intreaba-ti profesorul de mate si sunt convinsa ca te poate ajuta.

| Giulyana_Giuly_1991 explică (pentru Violleta2022):

Multumesc de sfat.Fac meditatii la mate de 3 ani, dar nu s-a lipit mare lucru de mine..La noi in oras e un singur liceu si nu e atat de mare concurenta.Este doar o singura clasa de filo unde vreau sa intru eu si sper ca voi reusi sa merg acolo.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Giulyana_Giuly_1991):

In cazul asta, nu crezi ca ar fi necesar sa schimbi profesorul de matematica?
Cum poti sa faci de 3 ani meditatii si sa nu stii nimic?
Schimba profesorull, nu mai aruncati banii pe fereastra!

| sofisis a răspuns:

La mate ar fi indicate meditatii. Daca ai tai nu isi permit, vorbeste cu profesoara de la clasa. Majoritatea fac ore de consultatii gratuite dupa ore.

| Viitorulapropiat a răspuns:

Buna... anul trecut eram clasa a 8 a si am fost in aceeasi situatie ca si tine. Fratilor, nu va mai stresati, nu e nevoie sa tociti, sa va pierdeti un an din viata aiurea. De ce spun asta? Pentru ca tot intrii la un liceu, la care daca inveti, poti sa faci cariera indiferent daca media lui este de 7 sau 10. Eu nu sunt bun la matematica si am incercat sa fac cateva meditatii, dar nu s-a lipit nimic de mine, pentru ca porcul nu se ingrasa in ultima zi. Daca ai pierdut din materie ani la rand, las-o balta si asa ca repeta la romana pe romana. Examenul nu este dificil, poti lua usor 7, 8 si fara sa te chinui. clasa a 8 a este cea mai frumoasa, dupa aceea la liceu vine greul.

| Giulyana_Giuly_1991 explică (pentru Viitorulapropiat):

Merci de incurajare.La noi in oras e un singur liceu, deci nu ma stresez pe tema cu liceul bun,, deoarece majoritatea intra acolo, iar eu nu pot spune ca am note proaste sau ca s-ar pune problema ca nu as intra.Dar sper sa intru la filo.e doar o clasa, pf.La ce profil esti si de ce ti se pare greu la liceu?

| GazzaRecordsRo a răspuns:

La liceu o sa faci literatura multa, eu cand am dat examenul nu stiam absolut nimic la matematica, in general cei ce iubesc limba si literatura romana nu sunt atrasi de matematica, daca nu-ti place ceva nu poti invata la materia respectiva.

Sfatul meu : daca nu-ti place matematica si nu o poti intelege, axeaza-te pe limba si literatura romana.