Poate nu e chiar vorba de timiditate. Poate tu, intuitiv, intelegi ca unii dintre colegi nu merita mai multa atentie din partea ta. Fie ai ceva cu limbajul libertin folosit de ei, fie simti la ei o oarecare ingustime intelectuala; adica sunt experti in a face glume si bascalie, dar nu dau semne ca ar avea si ceva nobil in caracter. Nu stiu, zic, posibil. Daca lucrurile stau asa, atunci nu numai ca n-ar trebui sa te simti jenata, dar ar trebui sa fii mandra de tine ca nu te complaci chiar cu totul intr-o atmosfera de joasa valoare. Socializeaza doar partial, pastrand niste limite.
Mhm...si-i foarte greu sa-ti rupi lanturile astea.
Eu am fost la o prezentare de proactivitate cu vreo 4 ani in urma si cel mai important lucru care l-am prins si am incercat sa-l integrez in viata de zi cu zi a fost ca mereu sa fac lucruri care nu sunt in zona mea de confort. De exemplu cand mergi in transport public si ti-e cald, eu ma jenam sa deschid fereastra ca sa nu-mi spuna cineva ceva, asa ca incepusem sa fac complet opusul la ce as fi facut in situatia aceea. Sau sa vorbesc cand aveam ceva de zis, etc.
Am un frate a avut la fel..situatia ta nu venea nici sa se tunda spunea ca nu ii plac oamenii l-am luat cu forta cu mine afara in anturajul meu cu toti ai mei nebuni si l-am facut sa nu mai fie asa. a fost retras 2 3 zile dupa a vazut ca e bine ceea ce se intampla si si-a dat drumul si el acum iese fara mine mafiotul incearca sa iesi mai mult si sa incerci sa te intelegi cu toti oamenii fie mai desteoti fie mai redusi mintal eu am ajuns la ideea ca cei ca voi sunteti asa inchisi ca aveti o gandire mai diferita decat a restul lumii..mai pe scurt sunteti mai inteligenti sa zic asa sau cel putin asa va credeti... sper ca am fost de folos o seara minunata