Zâmbește-le și zi-le că ai cu cine semăna. Glumesc, s-ar putea să îi înfurii și mai tare. Încercă să înțelegi că problema e la ei, că ei au neajunsuri, nevoi neîmplinite și asta fac oamenii, se răzbună, devin răi. Încearcă să le explici cât te afectează, cât de tare te doare. S-ar putea să nu înțeleagă și să continue la fel. Poți să le spui asta de mai multe ori, blând și fără să ridici vocea. Dacă ei ridică vocea pleacă din cameră și nu le da atenție până nu îți vorbesc frumos, ignoră-i pur și simplu. Fă ce te pune mama ta dar nu mai vorbi cu ea decât strictul necesar, iar dacă te va întreba ce ai, iarăși calm îi explici ce mult te rănește prin ce zice. Iar dacă nimic nu merge, consolează-te cu gândul că vor trece. Nu e un mod prielnic de a te dezvolta, dar te vei dezvolta chiar și așa. Și mie mi se spunea că sunt ciudată, că nu mă comport ca restul. Poți citei, dacă vrei ce am simțit atunci și ce simt acum legat de asta aici https://cutiacutrairi.blogspot.ro/2017/01/sa-fiu-eu.html. Și crede-mă, susținerea unei singure persoane îți poate da puterea de care ai nevoie pentru a merge mai departe. Sper să îți fie bine.
Demonstrează ca ești diferita și spune-le sa te învețe lucrurile care nu le ști. Mereu învățăm, pentru ca nu știm totul. Cât despre modul în care îți vorbesc, ar trebui, intr-un moment de liniște sa le spui cum te afectează faptul ca te jignesc. Dar discuta cu respect și blândețe. Un răspuns blând îndepărtează furia.
Draga mea, nu e vina ta ca nu stii! Nascut nu s-a nascut nimeni. Unele femei s-au apucat de doar dupa ce s-au maritat, altele le gateste altcineva si dupa.
dar e timpul sa inveti.Stai langa mama ta la bucatarie, ajut-o la inceput cu lucruri simple, cum ar fi spalarea legumelor pentru ciorba. Sau curatarea cepei.
Bucataria mai mult se, fura'' Fi cu ochii pe mama cand gateste.
Sunt mancaruri care nu necesita prajire.Sunt o gramada de retete. Poti incepe sa fierbi oua.
Sau diferite salate.Te specilizezi cu timpul.
La fel si cu curateia.O rogi sa iti spuna unde se afla produsele de curatenie, cum si unde se folosesc.E un moment ideal sa discutati si voi ca fetele.
Cu timpul vei si ajutorul de nadejde a mamei si vi fi apreciata asa cum meriti.
Uleiul sare că ai pus apă multă pe carne sau cartofi sau ce vrei tu să prăjești, asta e experianță proprie și nu doare, foarte tare, doar ustură. Centrală n-am ca să încerc.
Când ți se zice că ești proastă poți spune, „Dar învață-mă tu." Și de acolo poți să înveți, dacă respectivul tip e așa deștept.