Metoda care a functionat la mine a fost sa memorez o fraza si dupa sa o scriu.
ar mai fi ceva metode gen invatarea prin asociere. adica asociezi o idee unui semn. e mult mai usor sa memorezi un semn decat o fraza.
e destul de eficienta dar doar ca distractie, nu o consider eficienta pe termen lung sau pentru cantitati mari de informatie.
alta metoda care o consider cea mai eficienta, este grupul de studiu. Metoda asta e cea mai folosita in tarile nordice. eu de exemplu am intalnit-o in Danemarca.
Ce trebuie sa faci este sa iti aduni un grup de 2-3 colegi si sa invatati in grup. fiecare pune intrebari unde nu a inteles si ceilalti incearca sa explice.
totul se face in sesiuni de maxim 2 ore cu pauza de 30 min
Pentru mine era de ajuns sa iar cartea/caietul in mana, stateam in picioare si citeam cu voce tare, incercam sa memorez cat se poate, repetam fraza, treceam mai departe, si tot asa; la final incercam sa scriu tot ce am memorat, desi nu reuseam sa imi aduc aminte tot, trageam cu ochiul in carte si tura viitoare incercam sa imi aduc aminte exact ce nu reuseam sa retin.
Salut! Daca porti cravata(Adica la uniforma scolii) daca o intorci cu spatele are acolo o gaura si bagi acolo fițuicile, sau te inregistezi spunanad lectia pe telefon si in timpul testului sau in timp ce te asculta iti bagi o casca un ureche iti lasi parul peste ureche sau ti o caciula in cap( si spui ca ai probleme cu urechea, si ca te doare)!
Andrei67y5 întreabă: