| 7DaysCuPortocale a întrebat:

Heii TPU. De ceva timp, pur şi simplu îmi doresc să nu mai exist. Am o viaţă de nimic. Din clasa 1 până acum toţi şi-au bătut joc de mine, şi încă o fac. Eu am fost genul de fată ciudată, care învaţă când vrea, care pune la suflet orice vorbă spusă. Am fost numită tocilară timp de 7 ani. M-am obişnuit cu ideea. Eu mereu am tăcut, nu le-am zis nimic când îşi băteau joc. Dar, am început să comentez de ceva timp când îşi bat joc. Pur şi simplu am cedat nervos. Ieri, am 2 colege, le notez cu M şi B. M mă vede că vin de la magazin cu o acadea şi o pungă de kubeti, şi îmi zice : fă, vreau şi eu acadea, nu trebuia să îţi iei tu, trebuia să ne iei nouă. Şi i-am zis să îşi ia şi ea 50 de bani şi să îşi ia acadea. Şi mă trezesc că bagă mâna în părul meu şi zice : ai noroc că suntem colege, că până acum te dădeam cu capul de pământ la câte fiţe ţi-ai luat. Am lăsat-o în pace, B bătea palma cu ea. Menţionez că B era ca şi sora mea. Bun, ajung eu în clasă, îmi iau un caiet şi desenez. Vine M lângă mine şi îmi zice : de ce ţi-ai luat atâtea fiţe de la un timp? Şi i-am zis că nu mi-am luat fiţe dacă nu am vrut să îi dau acadea şi referate la istorie. A zis că într-o zi o să îmi găsesc eu naşul. Şi apoi a început să comenteze de singurele persoane care mă am eu bine şi care le iubesc. Şi atunci am plecat din clasă plângând. Şi asta doar ieri. B, fata aia, dacă nu fac ceva ce nu îi convine, începe să ţipe la mine, să dea în mine. Sunt şi eu om, am şi eu sentimente... M-am săturat să plâng mereu când ajung acasă.
Ştiu că poate nu are sens ce am scris mai sus, dar a trebuit să mă descarc. Pur şi simplu nu mai suport. Cum aş putea să nu mai pun la suflet lucrurile astea? Cum aş putea să le dau replica fără să mai comenteze sau să dea în mine pe urmă? Vă mulţumesc că aţi citit tot, fundă sad

9 răspunsuri:
| Hakuouki a răspuns:

Urasc sa citesc intrebari din astea pentru ca vad cat sufera unii, eu mi-as lua o bata intr-o zi si le-as lua pe rand pe toate fitoasele alea...ce sa stai sa o tragi de par. Dar nu instig la violenta, problema nu e ca pui la suflet, problema e ca te-ai lasat calcata in picioare de la inceput si acum asa s-au obisnuit, dar tipul asta de oameni sunt la fel, daca te-ai dat un pic la ei s-au topit. Incearca sa iti faci prieteni prin jur pentru a nu mai fi singura, astia se iau de cei care stau in banca lor, asa daca vei avea prieteni mai multi va avea cine sa te apere si vei capata si tu incredere in tine. Daca poti si ai timp fa si niste cursuri de lupta, doar asa, sa ii rupi mufa tipei, adica cursurile de genul sunt foarte utile, iar de tine nu e bine pentru ca va veni liceul si la liceu treaba se accentueaza daca esti slab, societatea noastra se bazeaza (aparent) pe gasti, unde cea mai puternica domina si celelalte nu se apropie. Cat despre replici, nu le da din alea directe, eu dau replici subtile, indirecte, din alea sa se gandeasca 30 de minute la ce te-ai referit sau din alea ironice, cand ti-ai zis ca iti vei gasi nasul eu as fi zis "cand ma marit il gasesc si pe el si pe nasa", dar in cazul tau astea ironice ti-ar putea crea probleme. Ai putea discuta si cu profesoara sau cu familia, dar asta dupa cum bine stim ar agrava situatia. Daca vrei, lasa-mi mesaj cu id-ul tau si mai discutam.

| Elena_Maria_Dragan_1992 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa discuti cu parintii tai si daca nu se remediaza sa te muti la alta scoala.Comportamentul de huligani al fetelor respective va ramane acelasi deoarece intr-un mediu identic au fost crescute, insa tu vei suferii daca nu se vor lua masuri.

| Dariusuu a răspuns:

Dacă nu iei atitudine viața ce vrea din tine.

| positivity a răspuns:

Aici nu e doar vorba că pui totul la suflet, ci faptul că tipele te lovesc dintr-un motiv atât de stupid. Nu mi se pare deloc în regulă ceea ce fac ele.
Vorbește cu diriginta/ dirigintele să le scadă nota la purtare, anunță-ți și părinții că ești agresată la școală.
Nu meriți să suporți toate astea! Ele nu sunt mai presus decât tine, iar tu nu ar trebui să te lași călcată în picioare.
Ele deja s-au obișnuit să facă din tine ce vor, ar trebui să le dovedești că nu ești cine cred ele. Ești mai mult de atât.
Nu trebuie să le bagi în seamă, și nici să te pui la mintea lor. Lasă-le singure!
Nu trebuie să le dai replici, doar spune-le că ceea ce fac ele este stupid și ar trebui să înceteze, pentru că altfel vor trebui să-și asume responsabilitatea faptelor.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit, mai ales ca mentionezi in intrebarea ta problemele financiare.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| 7DaysCuPortocale explică (pentru Elena_Maria_Dragan_1992):

De mutat nu prea mai pot să mă mut, că am profesori buni, iar la anul chiar am nevoie de ei pentru examen. Fetele acestea sunt cele mai "bune" din clasă, cele care se lasă pipăite de toţi. Sunt înalte, proaste, şi tari în gură.

| MissVamp a răspuns:

Deci,nu trebuie sa iti pese.Asta este chestia No1.Sa treci zambind pe langa ele, sa le arati ca esti fericita si sa nu le iei in seama. daca iti zic ceva prefa-te ca nu auzi sau fa ceva ca sa stai ocupata.Nu lua in seama toti prostii pentru ca parerea lor nu conteaza nici negru sub unghie, important este sa te placi tu si crede-ma, felul cum esti tu este perfect.Cu ce te ajuta plansul si toate lucrurile astea? Plangi pentru niste jite proaste? Chiar asa? Arata-le ca esti puternica si ca esti fericita. Poti sa faci asta.bye-bye. happy

| LauraSauLura a răspuns:

Îmi pare foarte rău pentru tine, și eu eram la fel sad adică pe mine ma numeau "amețită "pentru ca ascultam rock și desenam
Și se luau de mine, pana intr-o zi!
Stăteam afara cu prietenii mei, și vin un grup de fete la mine și îmi ziceau ca m-am îngrășat și ca sunt proasta și ca nu am minte și ca rock-ul m-a prostit, și ca nu am corp de fotomodel
Și m-am enervat, la fel ca tine, am cedat, și le-am zis :
"Hai jet de aici, știri sa legați doua cuvinte și veniți sa nu le spuneți mie? Am mai mult bun simt decât voi, și dacă cineva o sa ma critice pentru ceea ce sunt, asta o sa fiu eu, nu vreau sa aud despre aspectul meu, dacă pentru voi aspectul e mai important, atunci abia aștept sa îți fac o poza când am sa te vad pe DN1! " și a început sa ma tragă de par și i-am dat mana la poarte și i-am zis ca dacă se mai ia de mine, am sa am grija sa le distrug tot ce au mai important, au ras și după au plecat... au continuat tot asa, și după un timp, m-au lăsat în pace! big grin faza e ca trebuie sa ai un pic de tupeu, dacă nu ai, ele continua, dacă ai, se retrag, este vorba aia "câinele care latră, nu musca " sper ca te-am ajutat! și arata ca ești mai buna decât ele

| AnonymousB a răspuns:

De mine se iau colegii mei ca sunt ciudata.Ca ascult rock sau ca pentru faptul ca nu arat cine stie ce ca un fotomodel cu sani ca doi pepeni si cu*u mare. straight face si glumesc pentru faptul ca ma comport ca un baiat. (imi bat colegii de clasa daca ma enerveaza.) Fii mai tupeista! prinde incredere in tine, nu te lasa calcata peste picioare nu au niciun drept sa iti faca asa ceva. Eu am invatat ca daca mai comenteaza de mine ceva in cazul fetelor le amenint si stiu ca am tupeu sa dau in ele. iar baietii daca se iau dee mine le dau una. Ai incercat sa vorbesti cu diriginta sau dirigintele tau te poate ajuta ii pedepseste sau le spune sa nu se mai atinga de tine ca le scade nota la purtare.(daca esti ca mine si nu iti place sa parasti cere ajutorul de la niste prieteni de afara care sa nu fie in clasa cu tine) Invata ca atunci cand iti comenteaza sa le spui frumos ca nu ai fite doar ca te ai saturat sa iti mai comenteze si sa te faca in toate felurile, si ca,, daca voi nu aveti o viata interesanta asta nu inseamna ca trebuie sa va luati de viata mea,, sau iti multumesc ca te intereseaza viata mea, ma bucur ca tu crezi ca e mai interesanta decat a ta. Ceva de genu. Nu mai pune la sulfet tot ce iti zic lasa le in pace. in viata vei avea mai multe pe cap. Daca dau in tine si nu te poti apara spune-le parintilor tai. Esti in clasa a 7? eu sunt 8 si eu nu imi suportam colegii dar nu ii mai bag in seama si incerc sa rad cu ei odata ca dupa o zii doua uita. si daca nu rad si vad ca ma oftic o tin asa mult si bine. Acum ma gandesc ca mai am putin si scap de ei. Eu ca sa ma linistesc cand ma enerveaza si nu ii mai suport imi iau castile si ascult muzica intr un colt. happy sper ca te am ajutat. :*