| DEEEA112929 a întrebat:

Heii TPU! Deci..am 14 ani si da, sunt fata.Si din vara au inceput sa imi iasa niste cosulete micute pe picioare, ca pielea de gaina.Iar eu le strangeam.Si se inroseau si se faceau mari, adica se umflau dupa ce eu le strangeam.Si nu avea vreun lichid sau ceva in ele, pur si simplu se facea punctuletul acel putin mai mare.Si cand se lasau, iar le strângem.Si aveau un pinctulet mic negru, iar eu iubeam sa vad cum strang si paac iese.Dar da. facem asta meeereu.Si imi ziceam sa ma abtin, dar nu puteam.Asa ca, acum nu mai am asa zisele"cosulete" foarte mici, ca mi au ramas un fel de cicatrici.Niste pete albe, care se observa pe pielea piciorului.Si na.a mai patit cineva asa? Daca da, pot sa scap de acele pete micute? Nu se vad nu stiu cum.dar sunt observabile..si vreau sa stiu daca este vreo crema sau nu stiu. ceva ca sa dispara.Va rog, ajutati-ma daca stiti. =)

2 răspunsuri:
| metehne a răspuns:

Cu timpul vei scăpa.În primul rând, încetează din a-ți mai face răni, altfel petele nu o să dispară niciodată, mai rău, vor fii mereu altele noi.

Exfoliează-ți pielea de 2 ori pe săptămână (zaț de cafea în combinație cu mierea fac casă bună) Sau mergi la orice supermarket, vei găsi acolo exfoliant de corp.
Încearcă crema de gălbenele (aplică un strat subțire), Vitamina A în combinație cu E, ambele pentru uz cosmetic. Mai există și BioOil (foarte bun și ăsta)

Toate sunt bune, important e să le folosești cu regularitate, de preferabil înainte de culcare.
Pa, pa

| anonimadinAlba a răspuns:

O crema foarte buna, care m-a ajuntag si pe mine cu problema cicatricilor (de la cosuri) este Strataderm. Intr-adevar este cam scumpa (90 lei -10g), dar vindeca bine... eu am aplicat cate un strsat subtire peste semn(cicatrice) dimineata si seara si au disparut. Dar sa nu te astepti sa treaca de pe o zi pe alta... dureaza cam 1-2 luni