| MiraZyauj a întrebat:

Heii TPU.
Ma numesc Carmen, am aproape 14 ani. si am o mare problema cu felul de a arata. Si asta nu se intampla din cauza faptului ca nu am bani, chiar avem. si am casa chiar foarte mare+masini+pamanturi. si etc ( nu vreau sa ma dau mare, nu asta intentionez).
Doar ca, mama. nu imi da banii suficienti pentru hainele pe care mii le doresc, incaltaminte si tot asa. Cu toate astea, am un ten plin de cosuri, parul groaznic, nu sunt o fata cum as putea fii, cu banii necesari.
Vreau si eu sa imi cumpar hainele care mii le doresc, placa de par, fond de ten si etc. Chiar imi doresc sa arat ca majoritatea fetelor din clasa, care. sunt frumoase, cu bani si au un par de invidiat!
Nu sunt cea mai urata, si nici cea mai proasta la scoala, dar, imi doresc sa fiu mai frumoasa!
Am prieten, care. sincera sa fiu, nu ma asteptam sa se uite la mine, adica. il plac din clasa a 3-a. Iar acum, suntem impreuna., iar el are 18 ani, iar eu 14. si, imi doresc sa arat mai bine, sa arat ca majoritatea fetelor cu care a stat el, vreau sa ii arat ca, langa mine e fericit! Si ii arat asta, sarutandu-l, imbratisandu-l si etc, dar vreau sa fie mandru cu mine. adica, vreau sa am un ten frumos, par frumos, corp frumos si inclusiv haine frumoase ( ca na, si hainele il fac pe om ). Dar, mama. nu imi da banii suficienti pentru a fii si eu cum imi doresc. sad
Deci, intrebarea mea este urmatoarea : Cum pot face niste amarati de banisori ( de care mama sa nu stie), la 14 ani?
P.S- Accept orice, in afara de Sex pe bani, prostitutie. si etc!

Răspuns Câştigător
| MissADEEL a răspuns:

Am citit raspunsurile de dinainte. Unii oameni de pe lumea asta chiar sunt niste scarbe. Iar unii oameni, daca ar avea scrisa pe piele cu cerneala maro fiecare vorba ipocrita pe care o spun pe zi, la sfarsit ti-ar veni sa ii intrebi de ce au stat atat de mult la solar.

Nu iti face griji. Nu esti panarama daca tii la aspectul tau inca de pe acum. Esti fata si e firesc sa vrei sa fii aranjata, sa tii cont de cum arati. Legat de scoala, esti la scoala, nu in armata, poti sa inveti si sa fii si stilata, concomitent. Unii oameni chiar tin sa fie de partea unei extreme si uita de echilibru, dar hai sa ne luam de o fetita de 14 ani care a pus o intrebare fireasca, suntem superiori cu stereotipurile noastre!

Exista mai multe solutii:
1. Negocierea cu parintii tai. Pe un ton calm, ii cauti in toane bune si incerci sa ai o discutie pe baza acestor probleme, exact ce ne-ai spus noua acum le spui tu lor.
Cei care spun ca doar interiorul conteaza, sa ii vad cum s-ar cupla cu cineva obez, cu fata stramba, cu par ca de matura etc. doar pentru ca apreciaza sufletul si atat.

2. Iti folosesti creativitatea. Cauti printre hainele pe care le ai deja. Iei, sa spunem, o camasa, si vezi ce poti sa ii faci sa fie mai stilata. Ii mai adaugi o cravata, o mai legi cu o curea de mijloc, o porti cu un lantisor si bratari, cu o jacheta sau bolero etc. Foloseste site-ul Pinterest.com, are o gramada de idei, de asemenea si revistele pentru adolescente sau de moda pot veni in ajutor. Poti arata bine si fara sa cheltuiesti cateva milioane la o seara de shopping in mall.

La 14 ani pot sa spun ca e foarte greu sa faci bani de una singura. Nu ai cum sa te angajezi, legal e de la 16. Ce imi vine in minte e sa incerci sa participi la un targ de obiecte si sa vinzi ce nu iti mai e necesar. Poti sa incerci sa faci o afacere cu confectii handmade, dar ai nevoie de talent si de cineva/ceva care sa te ajute cu vanzarea. Exista grupuri pe facebook pentru vanzari, dar trebuie sa fii atenta la țepe.

14 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Poate ca nu le-ai dovedit inca parintilor tai ca esti matura. Gandul la haine si alte briz-brizuri dovedeste ca nu esti matura. Mai gandeste-te!

| AnemonaP a răspuns:

Buna. Parintii tai nu iti ofera multi bani pe mana ta,ca sa nu iti arata ca ti se aduce totul pe tava si poti avea orice. Ei te pregatesc pentru viata. Iti inteleg nevoile. Si nu sunt mofturi, la ten in niciun caz nu este moft, trebuie sa te duci la un salon specializat pentru a trata cosurile pentru ca va fi mai rau mai tarziu. Poarta o discutie cu parintii tai si spune-le sa iti ofere o anumita suma intr-o luna, din care iti poti satisface aceste nevoie, explica-le ca prin aceasta metoda tu vei invata cum sa iti gestionezi banii si iti va fi util in viata. Succes:*

| RAY a răspuns:

Sfatul meu nu isi cumpara ceea ce nu poti des, arunca ce ai vechi, cumpara doar ce isi place si porti des, strangi o saptamana 50 de lei tot asa faci 200 de lei, 250 intro luna, in viata daca nu faci economie nu ai nimic oricat de bogat ai fi sa fi, nu stiu de ce uni au dulapul plin de haine da nu le poarta niciodata important este sa ai cateva da frumoase, calitatea nu cantitatea intelegi

| mihai69 a răspuns:

Fată, iartă-mă; știu că nu asta vrei să auzi da' eu tot îți spun: nu de bani ai nevoie, ci de multă minte! că tare ești necoaptă...

| T0T a răspuns:

Esti doar o rasfatata. Nu banii fac pe om.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi tu, banii nu cumpara fericirea, poti sa ai si sa fii trist, suparat si mohorat ori cu bani ori fara bani...

| Totenn a răspuns:

Buna, fericirea vine din interior nu din exterior.
Banii sunt pe jos tu trebuie sa te apleci si sa ii iei (asta inseamna ca nu trebuie sa vizitezi magazinul de 1000 de ori)

Placa de par arde parul, il toceste si il face urat cu timpul.
Bea foarte multa apa si mananca multe legume si fructe asa o sa arati foarte bine
Poti strange bani si sa iti iei cateva haine din H&M (acolo sunt ieftine si frumoase) sau din Bershka

| maria14142 a răspuns:

Nu ar trebui sa te intereseze hainele, adica iubitul tau sta cu tine pentru persoana ta, nu? te place pe tine asa cum esti!

| DroGhys a răspuns:

Stii? Te contrazic. Haina nu face pe om, iar daca iubitul tau tine la tine nu ii va pasa de chestia asta. Bani nu stiu cum sa faci, ai putea sa te interesezi cum se fac bani pe internet, iar daca aflii sa imi zici si mie. Si de ce parintii nu iti dau bani daca totusi nu sunteti saraci?

| MiraZyauj explică (pentru DroGhys):

Tot imi zice ca, esti frumoasa, exact asa cum esti. Sau, ia foarte mult in considerare varsta de 14 ani. Adica, nu ma lasa sa ma pensez si etc, dar cu toate astea. a fost de acord cu iubitul meu, iar eu asta nu pot pricepe. straight face

| DroGhys a răspuns (pentru MiraZyauj):

Intr-un fel are dreptate intr-un fel nu...

| Ralien111 a răspuns:

Si eu sunt aproape la fel in situatia ta, numai ca eu sunt baiat si am 17 ani, la fel am si eu : o casa mare, masina, bani, pamanturi, mie mi se da bani numai la scoala atat de pachet, in rest in zilele fara scoala nici macar un leu nu imi da sa ies si eu cu prietenii la o bere, nu mi se ia haine scumpe de calitate, am o panarama de telefon simplu Allview, pana acum ar fi trebuit numai iphone-uri sa imi fi trecut prin buzunare dar ce vrei... asta-i viata.

| dededede17 a răspuns:

Draga, tenul frumos nu il faci cu fond de ten. Vorbeste cu mama ta sa te duca la un tratament facial la cosmetica si te rezolva de cosuri. Pentru par fa-ti o masca cu miere, galbenus de ou si ulei de ricin si lasa placa ca ti-l arzi. Incearca sa nu mai fii modelul comun, fi unica. Trebuie sa ai haine de acelasi model ca si colegele? Nu cred ca esti suficient de desteapta deoarece abordezi intr-un mod foarte pueril problema. Asculta de sfaturile mele si nu ai sa regreti.