Buna.
Problema ta nu pare sa fie de natura fizica(modul cum arati) ci de natura psihica si comportamentala. In primul rand am sa-ti vorbesc despre defectele fizice:teama ta de neacomodare te face sa te vezi urata si diferita de ceilalti intr-un mod total negativ, cu defecte.Te asigur ca situatia ta nu este chiar asa neagra precum tu o vezi. Temerile tale sunt motivul pentru care ai aceste pareri deloc pozitive despre propriul corp, propria persoana. Ce trebuie sa faci? In primul rand sa-ti recapeti increderea in propria persoana, propriul farmec.Ai mici imperfectiuni ale tenului? Crede-ma toata lumea le are! Poti face 3 lucruri :le ignori, le tratezi sau le acoperi. Eu iti sugerez insa sa incerci sa le tratezi, ce nu se poate trata acoperi, iar ce nu poti acoperi ignori crede-ma, poate parea ceva banal ce zic insa asa traieste toata lumea! E un mod simplu de a nu intra in depresii din cauze...banale!
In plus aspectul fizic nu ar trebui sa conteze ASA mult,ceea ce ar trebui sa primeze este caracterul! Personal,eu admir anumite aspecte ale personalitatii unei persoane...
Ce trebuie sa faci tu pentru a-ti gasi fericirea? Sa scapi de timiditate,sa te extrovertesti,sa scapi de teama morbida de a te face de ras,sa inveti ca 'orice sut in dos' e de fapt un pas inainte,si daca te faci de tot rahatul tot nu e echivalent cu venirea apocalipsei : ) ci poti din nou sa iesi cu capul inainte in societate,toata lumea face greseli! "nu doar eu pentru ca..."!,fi mai comunicativa,mai spontana,gaseste-ti activitati care sa-ti placa atat la scoala cat si dupa,participa la ele,fi activa,gaseste-ti mereu un motiv pentru a fi cu zambetul pe buze,gandeste pozitiv mereu,vezi si 'partea plina a paharului', de cea goala ai avut mereu parte..., ai grija de tine, gaseste-ti hobbyuri si indeletniciri, fi creativa, incearca mereu sa fi prietenoasa....vezi tu sunt 1000 de lucruri pe care le poti schimba in bine, NU TE DA BATUTA! Bafta!
Cred ca trebuie sa iti regandesti intreaga existenta, fiindca din cate am citit in istoria ta, esti foarte naiva, si nu intelegi multe lucruri.Nu as zice ca eu sunt filosoful filosofilor si le inteleg pe toate, dar oricum tu te inseli, sau cine stie poate eu ma insel, dar deja ne acufundam intr-o filosofie prea complicata pentru a fi perceputa.
Totusi incearca sa socializezi, incearca sa te integrezi, sa faci o gluma, o chestie, ceva care sa te remarce