anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

V-aş fi enorm de recunoscatoare daca mi-ati da un sfat. Bun deci incep.Eu am avut o relatie de 3 ani acum 2 ani. Problema e ca nu il pot uita pe baiatu respectiv. A fost prima mea dragoste. Faza e ca relatia noastra era cam imposibila. El fiind de alta religie ai lui nu m-au vrut desii ne iubeam enorm. Si cand au vazut ca nu ne pot despartii i-au interzis sa se mai vada cu mine. El a zis ca sigur o sa fiu fericita cu altul, dar el nu o sa fie. Si sa imi gasesc pe altul. Apoi a zis sa nu ne despartim caci poate le trece. Dar nu a fost asa. Apoi nu mai prea vorbea cu mine.Imi spunea doar noapte buna cateodata seara. Si nu am mai rezistat si i-am dat un mesaj in care i-am spus ca nu mai merge ca ai lui nu ma vor accepta etc si ca, chiar daca e indiferent eu tot il iubesc. Si nu mi-a raspuns nimic. Apoi cand ma vedea parca fugea de mine si zicea ca simte un gol in stomac cand ma vede. Mie nu mi se pare normal sa plang atata timp dupa el. Am incercat sa merg inainte dar de fiecare data cand incerc cineva imi aduce aminte de el. E super greu jur. Ce sa fac, cum sa il uit?

Răspuns Câştigător
| BlackRose03 a răspuns:

Din ceea ce zici imi pare ca el nu te mai iubeste ca inainte, ai ramas o amintire neplacuta, o iubire imposibila.Capitolul a ramas neancheiat si din acest motiv ai remuscari, povestea ta nu s-a terminat, continua sa existe in inima ta.Au trecut 2 ani, se putea obosi sa-ti zica mai mult decat un simplu "Noapte buna", ai lui nu ar fi verificat in permanenta telefonul.Nu poti da vina doar pe parinti.Sunteti majori, puteati sa plecati si sa incepeti doar voi doi o viata noua impreuna.Dar el si-a ales parintii, nu pe tine.Nu ii mai trimite mesaje in care sa ii spui ce simti,ai vazut cum a reactionat, te-a tratat cu raceala! Cand iti e dor de el gandeste-te la alegerea pe care a luat-o sub presiunea parintilor, plus de asta ca iubirea nu e totul, si daca v-ati fi casatorit parintii lui nu te-ar fi acceptat si el ar fi cedat la un moment dat, iar tu ai fi picat ca vinovata.Deci poate e mai bine ca v-ati despartit.Ai putea ca pentru o perioada sa te muti, astfel nu vor mai fi locuri care sa iti aminteasca de el. Dupa ce sentimentele tale se vor fi domolit gaseste-ti pe altcineva, o persoana mai buna din toate punctele de vedere, ai grija ca de data asta si parintii lui sa te accepte si sa te iubeasca ca pe propria lor fiica. Dupa vei putea sa te intorci la caminul tau cu noul iubit de mana.Cand fostul te va vedea atat de fericita isi va da seama ce a pierdut si cat de gresit a fost felul in care te-a facut sa suferi, poate si el va invata ca iubirea e mai puternica ca religia.Transforma dragostea in ura si regret.

7 răspunsuri:
| vocea a răspuns:

Draga mea e simpplu, ca sa il uiti trebuie sa vrei sa il uiti si nu stiu daca vrei asta cu adevarat, trebuie sa spui in fiecare zi urmatoarea chestie
in fiecare zi ma simt mai fericita si mai iubita i ma simt plina de viata si stiu ca in aceasta zi sunt mai aproape sa imi gasesc baiatul potrivit

e chestie de subconstient, sigur va merge daca vrei te ajut si in privat bafta

| BlackRose03 a răspuns:

Esti proasta? Fara suparare, dar vad ca dai multe raspunsuri din categoria "Adolescenti" si nici macar nu sunt utile.Le dai doar ca sa fie? Situatia e asa delicata si tu razi, daca nu stii ce ar trebui sa raspunzi mai bine taci.Vad ca tot ceea ce zici e o gluma de 2, data viitoare incearca sa ajuti, ca pana acum nu ai facut decat sa descurajezi.Nu stii tu ce e aia iubire sau o situatie complicata, daca ai sti nu te-ai mai purta ca o fiinta lipsita de suflet.

| BlackRose03 a răspuns:

N-am de ce sa fiu geloasa, adica doar faci glume pe seama intrebarilor puse de utilizatori. happy
Dar nu-mi place cand o persoana rade de cineva fara un motiv intemeiat desi situatia e una delicata.Gluma e gluma pana la familie.

| BlackRose03 a răspuns:

N-are rost sa vorbesc cu persoane ca tine, adevarul doare, nu? laughing
Dar incearca ca atunci cand dai un raspuns la problemele de familie sa nu ranesti sau sa iti bati joc, nu e ceva pentru care sa razi.Atat am zis. happy

| AdelaElena88 a răspuns:

Din micuta mea experienta pot sa iti spun ca cel mai bun mod de a uita pe cineva de tot este in primul rand timpul si mai apoi o alta persoana.Este clar ca daca nu l-ai putut uita in tot acest timp, inseamna ca il iubesti cu adevarat. Imi pare sincer rau ca orientarea religioasa sta in calea fericirii voastre insa nu cred ca totul este pierdut.Pana la urma, nu te casatoresti cu parintii lui ci cu el. Inteleg ca e o situatie foarte delicata, insa poate ar trebui sa il suni sau ii spui ca pur si simplu nu poti sa il uiti si ca inseamna enorm de mult pentru tine, vezi cum reactioneaza. Atunci cand v-ati despartit e clar ca a renuntat din cauza parintilor, nu pentru ca nu te-a iubit. Daca stii sigur ca el este barbatul alaturi de care poti imbatrani frumos, da-i incolo de parinti! Te mariti cu el, nu cu ai lui! Si daca nu stiti in ce religie sa va casatoriti, eu zic sa alegeti una total diferita fata de cea a fiecaruia. Daca totusi vezi ca te respinge, si nu poti sa il uiti, cere ajutorul unui psiholog. Gandeste-te ca daca ramai blocata in trecut nu iti va vi deloc bine si te vei priva singura de la o viata fericita. Uneori in viata e greu sa acceptam ca nu putem castiga mereu, insa este bine sa trecem peste resentimente si ceea ce e trecut, sa ramana trecut.

| Ofatacuvise a răspuns (pentru AdelaElena88):

Multumesc mult, mi-a fost de ajutor si raspunsul tau

| AdelaElena88 a răspuns (pentru Ofatacuvise):

Ma bucur sa aud asta, chiar dacă nu l-ai ales ca și câștigătorbig grin