anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Heiii!
Amo problemă mai delicată să zic aşa happy
Când eram mică părinţii mei au divorţat, i-am văzut de nenumărate ori cum se ceartă şi acum mama şi-a refăcut viaţa cu un om pe care eu îl uram. M-a deranjat dar acum e " bine ". Tata lucrează în străinătate şi lipseşte enorm din viaţa mea.
Mama e mereu ocupată, eu stau singură mare parte a timpului, am şi un frate mai mic pe care (cred eu) că îl iubeşte mai mult sad
NU mai ştiu ce să mă fac sad Acum sunt rea, nu mai învăţ, mă port urât cu mama, cu fratele meu, cu alţi copii...sad
Chiar dacă încerc nu pot să fiu din nou cum am fost.
Se poate ca virgulă cauzele acestea să ma afecteze atât de mult încât să "renunţ" la viaţă?
P.s:Nu vreau să mor(cam asa se intelege), nu sunt emo (aş vrea, dar făra tăieturi), am 13 ani sad
Dau funda pentru cine mă ajută

5 răspunsuri:
| larousee a răspuns:

Este evident ca despartirea parintilor te afecteaza foarte mult. Pe fratele tau nu cred ca il iubeste mai mult, daca e mai mic are nevoie de atentie mai multa probabil. Incearca sa inveti, sa fi pozitiva si cuminte pentru tine, sa iti construiesti un viitor in care totul va fi bine si unde iti vei gasi fericirea. Gandeste-te ca daca esti rea, nu inveti, te porti urat te vei forma "gresit" si te va afecta doar pe tine. La viata nu e bine sa renunti, fiecare e pe pamant cu un scop, iar tu trebuie sa ti-l gasesti, in timp totul va fi bine, doar la asta trebuie sa te gandesti. Cat despre emo, gandeste-te doar ca a fost un "curent" care a adus numai negativitate printre copii, iar tu incearca sa depasesti acest lucru. Incearca sa iti pui sentimentele pe hartie, fa un jurnal online, scrie totul ca o poveste in care finalul este mereu unul fericit.Fa-ti vise si planuri pentru atunci cand vei fi mare. Incearca sa fi optimista si puternica!

| AliGab a răspuns:

Din pacate, copii care au lipsa mamei si a tatalui trec prin asemena stari.
Solutia este urmatoarea: vorbeste cu mama ta fara rusine si fara sa fii rea si spune-i exact ce ai scris aici. Ca iti lipseste ea si tata. poate ei nu se vor impaca asa cum ti-ai dori tu, dar un prim pas il faci spunandu-i cat ii simti lipsa. Tu de fapt nu esti rea, ci doar incerci sa ii atragi atentia, insa, crede-ma, ca nu ti-e de folos ceea ce faci, ci mai de folos iti este sa vorbesti cu mama ta direct. Cat despre fratiorul tau sa stii ca niciodata un parinte nu isi iubeste un copil mai mult decat pe altul. Pe el il iubeste la fel ca pe tine, pe tine te iubeste la fel ca pe el, numai ca sunteti diferiti si va comportati diferit. Pentru ca momentan tu treci prin momente grele si ti-e dor de parintii tai si te porti altfel si simtirea ta despre dragostea mamei este una gresita. Sa stii ca mama ta te iubeste mult si daca o sa ii spui ca iti lipseste si ca vrei sa iti petreci mai mult timp cu ea si sa ii promiti (dar sa te tii de promisiune) ca incerci sa nu o mai superi sa vezi tu ca vei simti ca mama ta te iubeste foarte mult. Succes draga mea.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| tranquila1 a răspuns:

Si eu am trecut cam prin acelasi lucru sad asa am devenit rea, fara sentimente, nu imi pasa de cei din jur, nu voiam sa aud de problemele lor, credeam ca prieteniii nu exista dar :. Heyyyyy! Timpul nu sta pe loc! "Baga in tine " niste fericire, optimism, zambeste si invata sa apreciezi orice! happy ♥ Eu am 14 dar la varsta ta am patit acelasi lucru happy si uite ca dupa nopti nedormite, zile vaide ele...momente urate din viata mea am devenit mult mai buna, mult mai increzatoare! ♥ Emo!? Lasa...si eu am vrut sa fiu rolling on the floor mi-am dat seama ca este o prostie big grin. "Soro", ai grija de tine! Timpul trece nu sta pe loc! happyhappy Numai bine! big hug Succes la liceu! big hug In viata si unde vrei! App in legatura cu fratele, aceeasi poveste ca si la mine happyde fapt este atenta la el mai mult pentru ca este mai mic. happy. Tu vezi-ti de copilaria ta! Pup!

| carmen233 a răspuns:

Cauta-ti un hobbi. ceva ce-ti va ocupa timpul si te va face sa uiti de probleme.eu cant la chitara. lucrul asta ma face sa uit de toate!