Ook. Deci așa. Ca sa iti spun din start, am 18 ani, sunt baiat. Sunt clasa a 12-a. Asta asa ca sa stii cind iti spune.
Trecind la subiect:
Ceea ce trebuie sa faci tu, e sa analizezi ATENT ce se intimpla-n jurul tau. Te ajut eu:
In primul rind, trebuie sa stii care sunt prioritatile tale in viata! Adica in ce domeniu o sa activezi, ce te pasioneaza sa faci, CE ITI PLACE sa faci, și sa știi ca TRAIESTI, fiindca vrei sa-ti atingi acel scop. In fiecare zi sa faci ceva care TE DEZVOLTA...invata cit mai mult despre lucrurile ce te inconjoara, sa stii unde traiesti (eu asa sunt - ca o baba curioasa - vreau sa stiu mai mult si mai mult).
In al 2-lea rind, trebuie sa stii ca, poate parintii NU stiu ca ai probleme. TU trebuie sa le spui:" Cind nu o sa fiti ocupati, sa ma anuntati ca vreau ceva sa vorbesc cu voi". Nu cred ca te vor ignora!
In al 3-lea rind, sincer vorbind, fiind realisti, nu cred ca relatia ta cu iubitul tau o sa duca la ceva. Ai doar 14 ani, eu am 18, și stau la dubii:"sa ies cu o fata sau nu?" Gindeste-te la atitudinea lui indiferenta și NU TE AMAGI PE TINE INSUTI CA:" Poate ma iubeste, poate nu stiu ce.....etc". Analizeaza LOGIC.
Adica, nu te indispune din cauza LUI, gindeste-te ca poate o sa gasesti unul ȘI MAI BUN!
In al 4-lea, adica de ce sa fii trista? O intrebare simpla, nu? Dar nu poti raspunde. Ok, sa admitem ca "nimeni nu te cauta și nimanui nu trebuiesti". O sa trebuiesti mîine, poimîine, peste 3 saptamini, peste 1 an, peste 2 ș.a.m.d.
In al 5-lea rind, spui ca nu te impaci cu prietenele... știi, eu am asa 2 legi dupa care ma conduc:
Prima:"Universul tinde la un echilibru" (adica, in viata permanent o sa intilnesti lucruri grele si usoare, frumoase si urite, triste si de bucurie - deci permanent exista 2 forte opuse ca directie, dar oricum o sa se pastreze un echilibru, adica, azi o sa fie rau, DAR MÎINE O SA FIE BINE... dupa prea mult rau, o sa vina mai mult bine, deci se echilibreaza)
A doua:" cu cit mai putini te cunosc(cu foarte mici exceptii) și cu cit stiu Eu Mai multe despre altii, cu atit mai bine pentru mine, ". Adica, de ce sa ma cunoasca oameni care poate NU merita sa ma cunoasca. Sa ma cunoasca PRIETENII ADEVARATI, iar acestia sunt foarte foarte putini. Dar eu ma stradui sa observ TOT ce se intimpla in jurul meu, ca sa stiu cum sa actionez in urmatoarea secunda, ca sa fie cit mai rational.
In concluzie:
1. Daca azi e o zi urita, daca ai o saptamana intreaga grea, un an aiurea, gindeste-te ca vor veni si vremuri frumoase, nu stii cind cu exactitate, dar o sa vina.
2. Sa iti stii locul tau - sa stii ce vrei sa faci in viata, cu ce o sa te ocupi, ce specialitate o sa ai - ce te pasioneaza sa faci, iar pentru asta (am in vedere ca sa iti dai seama ce te pasioneaza, trebuie sa cunosti cit mai multe despre tot ce ne inconjoara ca sa poti sa iti dai seama, ce iti place sa faci).
Si nu uita - viata consta din lucruri urite si placute, dar fara urit nu am sti ce e ala "placut"
Succes mare!
Diorrus întreabă: