| denis57612 a întrebat:

Heiiii, TPU! Sunt baiat, am 16 ani si am o problema: nu sunt foarte comunicativ. Adesea mi se pare ca sunt "exclus" pentru ca sunt mai "timid". Cum sa fac sa ma integrez mai bine printre colegi, intr un grup de prieteni, etc? Si, de ce nu, pentru ca asta este adevarul, cum sa fac sa imi depasesc temerile(legate de frica de a nu te face de ras si altele) si sa fiu impacat cu mine insumi?

6 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Incearca sa iei legatura cu aceasta persoana:

http://www.tpu.ro/......care-poti/

| MskDesign a răspuns (pentru cristimihailov):

Buna idee.Am raspuns si la cealalta intrebare.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Denis,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| TPUuser199 a răspuns:

Mie imi suna mai mult a anxietate sociala. ''Frica de a nu te face de ras in fata celorlalti.'' Si eu sunt la fel. Doar ca iau medicamente pentru asa ceva. Incearca sa iesi din ''carapacea ta''. Sau, poti consulta un psihiatru, si iti poate spune daca este un ''inceput'' de anxietate sociala. Numai bine!

| GreenBubble a răspuns:

Ai si calitati, nu doar defecte sa stii ...fiecare dintre noi avem. Increderea de sine e ceva ce se construieste destul de greu, si eu am avut de lucru mult la capitolul asta, nu reuseam sa ma integrez, la fel ca si tine si nu pot spune ca am scapat total de problema asta dar am inceput sa-mi vad si calitatile, sa nu ma mai gandesc la ce spun cei din jurul lor si la parerile lor.In momentul in care tu te simti bine cu tine insuti vei reusi sa treci pestea teama de a-i aborda pe ceilati.
Banuiesc ca ai cel putin un/o prieten/a, iesi mai mult cu persoana respectiva, cunoaste-i prietenii si largeste-ti cercul de cunostinte, daca sunt persoane in compania carora te simti bine vei vedea ca incepi "sa prinzi curaj", sa comunici si sa iti pui in valoare calitatile. Oamenii vor avea intodeauna pareri, pro si contra dar parerile astea nu trebuie sa te afecteze, te gandesti sa nu "te faci de ras"...cei care vor rade o vor face pur si simplu pentru ca inteleg lucrurile in alt mod decat o faci tu dar asta nu inseamna ca nu vor fi si persoane care sa aprecieze ce ai spus/facut.
Sper sa-ti fie de ajutor ce am scris eu, nu mai stiu ce sa zic big grin, ar fi multe de zis pe tema asta... tongue

Take care!(^_^)

| SebastianBoanca a răspuns:

Poate nu trebuie neaparat sa te integrezi printre ei. Nu stiu cum se poarta cu tine, dar daca se poarta urat nu trebuie sa te integrezi printre ei. Oricum se poate scapa de timiditate, dar trebuie sa fii perseverent. Eu zic sa vezi ce oameni au interese comune cu tine si sa vorbiti despre chestiile alea, ca ti-e mai usor cand vorbesti de ceva ce iti place. Si, intalneste mai multi oameni, dar vorbeste mai mult timp cu ei, nu le spune toate secretele tale si nu ii considera prieteni pana cand chiar iti demonstreaza ca sunt.Si dupa aia poti sa alegi cine iti e prieten si cine nu. Succes si o zi faina! happy