| Andreea201329cu a întrebat:

Hello! Am nevoie de vot pentru ca nu stiu o sa para ca sunt nebuna sau ceva dar nu stiu cand merg pe strada efectiv parca creierul imi zice sa calc pe niste linii sau pe trecerea de pietoni sa calc doar pe alb sau negru. Sau cateodata parca mi se face o chestie in creier si daca nu calc pe alb de ex o sa mi se intample ceva rau sau nu stiu frate parca imi fac povesti in minte. Stiu ca par ciudata dar sunt un om foarte ok, doar pur si simplu asa imi vine deodata. Ce sa fac ca sa nu mai fac asa?

5 răspunsuri:
| SoulReaver a răspuns:

Bună poate suferi de sindromul obsesiv convulsiv (OCD) sau ceva de genul. Doar cu sprijin medical și medicație cred că se poate ameliora. Cel mai bine consulți un medic.

| Violleta2022 a răspuns:

Ceea ce descri tu este: sindrom OCD sau mai pe romaneste: TULBURARE OBSESIV COMPULSIVA.

| Andreea201329cu explică (pentru Violleta2022):

Si e grava?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Andreea201329cu):

Asta nu stiu, trebuind sa fii evaluata de un medic psihiatru, ca sa-ti spuna daca este un ocd "nofensiv" sau unul avansat si daca ai nevoie de terapie sau tratament.

| ApolloCelSmecher a răspuns:

Asculta aici la mine te rog eu: sa știi că nu suferi de absolut nimic, ești la fel de normala ca noi toți. E foarte important sa știi că trecerile de pietoni sunt făcute cu scopul de a grăbi pietonii, ca aceștia sa ajungă in cealalta parte in cel mai scurt timp posibil, pentru a se evita blocajele in trafic și riscul de accidente. Aceasta "grăbire a pietonilor" se realizează cu un efect vizual care se obține prin alăturarea culorilor opuse alb și negru. Acestea "forțează" trecătorul sa aleagă sau sa calce doar pe o singura culoare, astfel mărindu-i pașii si viteza de deplasare.
Sper că am fost de ajutor, pentru nelămuriri aștept mesaj aici!