Păi, înţelegem că e unul din prietenii tăi şi tu ca o prietenă model (eşti o ea, după cum reiese din nickname)vreisă îi fi alături în clipele în care suferă, dar nu ai ce face mai mult decât întrebându-l ce îl supără, dândui un sfat, spunându-i că ţi se pare că e trist şi că ai vrea să vezi pe faţa lui un zâmbet compătimindu-l oarecum. Dar nimic mai mult, pentru că dacă el vrea să nu spună nimănui ce îl deranjază, sau de ce să nu recunoaştem poate nu vrea să îţi spună ţie, atunci e decizia lui şi trebuie sa fie respectată, deci să nu insişti prea mult pentru că îl vei irita. Mult succes.
Am avut si eu situatii de genul asta. Aveam prietene care erau suparate si incercam sa le ajut, sa fie mai vesele, mai optimiste. De multe ori e problema increderii, dupa cum spui tu. Si faptul ca esti de sex opus conteaza mult. Ii e teama sa nu fie luat in ras. Cel mai probabil suferinta lui reiese datorita faptului ca nu are o relatie asa cum vede ca au altii, poate nu are nici prieteni mult, relatiile in familie scartaie. Incearca sa il convingi sa iti spuna ce are pe suflet. Incearca sa il inveselesti, sa ii faci unele surprize. Chiar daca e vesel doar pe moment te va face sa te simti mai bine si iti spun ca il va ajuta cu siguranta si pe el. Incearca sa fii prin preajma lui mai des, propune-i sa faceti diverse lucruri impreuna. Cu timpul ii vei castiga increderea si intr-o zi ti se va destainui. Sugereaza-i cateva melodii optimiste.
AR putea fi in acesta din stare din cauza ca "ceva"il tina sa fie el insusi, sa rada si acel "ceva "il face foarte mult sa sufere.Intreaba-l care este motivul pentru care este in aceasta stare, poate exista o solotie la aceasta problema...
Ciao
incearca sa vorbesti cat mai mult cu el.invita-l la un suc sau ceva petrecetzi mai mult timp impreuna
probabil e asa ca e singur.sau nu vrea sa vorbeasca cu nimeni
fa-l sa aiba incredere in tine
si vorbeste cat mai mult cu el.
dupa aia nu cred ca o sa mai fie asa
Ai putea sa-i spui niste bancuri...sa va radetzi
si multe altele
succes:*
Multumesc la toti. pana la urma s-a rezolvat.
@harciog, nu cred ca ar fi o idee prea buna, mai ales pentru situatia in care se afla .
Fa pe claunul, prosteste-te, ca sa-l faci sa zambeasca. Un prieten care iti ofera zambetul pe buze, e prieten adevarat,
Poate te iubeste si ii este frica sa iti spuna ca sa nu te sperii si sa te indepartezi de el! tu fiind cu altcinva el poate fi suparat mereu pentru ca si-ar dori sa fie in locul acelui cineva!
Nu stiu, zic si eu
Cunosc o situatie asemanatoare, care e cu"happy end", adica cei doi sunt impreuna acum, datorita lui, pentru ca si-a facut curaj sa ii spuna!
Daca nu vrea sa-si exprime sentimentele, cred ca cel mai bun lucru pe care l-ai putea face e sa-i fi alaturi. Poate daca ii impartasesti anumite secrete sau intamplari d-ale tale nu prea fericite, ar incepe si el sa-si deschida sufletul si sa-ti marturiseasca ce-l macina. Nu-l presa. Mai repede sau mai tarziu, vazand ca-l asculti si ii tratezi problemele cu seriozitate, iti va spune.