anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hello! Ma intrebam. am 2 bune prietene...si ma inteleg f bine cu ele de aprox. 1 an (una din ele a fost si este cea mai buna prietena a mea de 3 ani).
Problema este ca de la o vreme una din ele (Ii voi spune pe scurt S.)parca incearca sa ma excluda din grupul nostru. ea stie ca sunt sensibila si iau in serios diverse lucruri care ar trebui sa fie glume sau diverse remarci etc. dar tot continua. Ma doare sa le vad pe ele razand si distrandu-se impreuna si eu sa stau si sa ma uit la ele, iar cand ajung acasa ma intreb dc. ma ingrijorez pentru ca daca eu i-as spune lui S ceva ce nu ii convine ar incepe sa ma ignore. Iar dupa asta ne comportam ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic.(si nu indraznesc sa zic nimic pentru ca mi-e frica sa le pierd iar cu greu imi fac noi prieteni) Sunt in clasa a 8-a, si avand in vedere ca mai e putin pana la liceu, ar trebui sa gandesc altfel...Sunt timida... dar ma consider o persoana pe care te poti baza in situatii dificile, am 14 ani.Help! sad

Răspuns Câştigător
| dulc3'maria a răspuns:

Pay...in ziua de azi nu poti avea incredere in nimeni.nu stii cand te tradeaza o prietena. Mi s-a intamplat si mie sa fiu tradata, mintita, si tot odata luata d fraiera, de catre prietenele mele cele mai bune, stii uneori viata nu e atat de roz p cat credem noi poate avea multe culori.trebuie sa tratam totul cu indiferenta incearca sa nu mai bagi in seama dragutzo atunci cand una sau amandoua te ignora si ai sa vezi ca o sa te bage ele in discutia lor, incearca sa nu te mai uiti lung atunci cand ele rad impreuna arata ca nu iti pasa daca ele te ignora fii tare! Sunt fel si fel de prietene, care te tradeaza, care te barfeste, care sta cu tine pe interes, etc. E greu sa inchei o prietenie asa ca nu mai lua in seama totul iar daca vezi ca te ignora poti vorbi le poti spune ca nu iti convine in cazul in care nu poti fii indiferenta.

pupicilove struck

4 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Sa inteleg ca cealalta fata e prietena cu tine de trei ani, nu S.Eu zic sa te bazezi pe ajutorul prietenei tale cele vechi, sa vorbesti deschis cu ea si sa lasi timidtatea la o parte in cazul asta.De ce sa fi prietena cu cineva care te face sa te simti mai rau decat bine? Fi mai deschisa si nu mai pune totul la suflet pentru ca unele lucruri sunt spuse strict pentru amuzament si nu e nevoie sa te superi.Fi sincera cu tine si cu ele si spune-le adevarul.Cu siguranta te vor asculta.In functie de reactia lor vei sti ce sa faci mai departewinking

| gabryel a răspuns:

Hmm...aceeasi veche problema prea multa incredere in prieteni...si eu am prieteni dar n-am incredere in ei si fac totul dupa mintea mea si dupa instinctele mele si mie bine asa, asa ca mai bine gandeste-te ca in ziua de azi toti se iubesc pe ei insisi si mai bine numai suferi dupa prieteni ca suferi degeaba. tu nai vazut ca si fratii se mai tradeaza intre ei dar asa cunostintele.

| Cherisheverything a răspuns:

Mersi tuturor :]

| MihAelA_1847 a răspuns:

Inteleg ca te intelegi bine cu una din prietenele tale, iar cu alta nu(S). Incearca sa vb cu prietena ta si sa ii spui deschis tot ce se intampla si tot ce simti. Daca nici ea nu te asculta, lasa timiditatea si spune-i lui S ce parere ai despre comportamentul sau. Ce daca se supara? Incearca sa iti faci noi prietene si nu o mai baga in seama pe fata care se poarta urat cu tine.Mult noroc!happy