| DyDy7432 a întrebat:

Hello TPU! Am o problema grava! In urma cu o luna mi-am taiat un colt de la degetul mare de la picior. La vreo 2 zile de atunci a inceput sa coaca. Am reusit singura sa sparg acea infectie dar a cum a aparut iar. M-i s-a inrosit locul acela si ma doare. Aseara mi-am pus rivanol dar degeaba. Mama mi-a zis ca daca o sa ma duc la medic, o sa ma taie cu bisturiul ca sa dea drumul la infectie. Este adevarat? Si ce pot face?

Răspuns Câştigător
| louise a răspuns:

Mie mi se intampla acelasi lucru. de vre`un an. doare groznic trebuie sa cumperi de la farmacie RIFAMPICINA sunt niste pastilute albastru cu rosu care se desfac si au in interior un prafulet maroniu- roscat. O pastila costa pana in 50 de bani sunt foarte ieftine si dintr`o pastila pui de vre`o 5-10 ori. uite cum se procedeaza : eu folosesc discuri demachante daa nu ai vata big grin umezesti discul / vata cu rivanol apoi desfaci usor pastila si pui pe rana in partea cu unghia nu unde este rosu si stai cu ea de seara pana seara si iar pui alta :d. se va strange un puroi pe care il vei sparge. o sa dureze ceva pana va creste coltul iar dupa aceea nu-l mai tai. funda? puppy dog eyes

2 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Du-te la medic... urgent!
nu te joci cu chestiile astea! daca infectia se raspandeste o dati in septicemie.si din septicemie se moare!
...si bunicamiu a patit la fel acum cateva luni, si doctorii i-au spus ca a stat prea mult cu infectia aceea la deget, si a dat in septicemie.si daca mai statea pana diseara putea sa moara!
nu te joci cu infectiile ...sunt foarte periculoase!

| Barbiie a răspuns:

Si mie mi s`a intamplat chiar de 3 ori :p
m`am dus la doctor si mi-a taiat jumate din unghie big grin inca am unghi deformata, dar nu mai am probleme happy succes!