| Sharks a întrebat:

Hello TPU! Am si eu nevoie de 10-15 randuri, in care sa "prezint" sentimentele si trairile eului liric din poezia AUGUST de Duiliu Zamfirescu!(poezia cuprinde primele si ultimele 2 strofe)! Dau o funda mare cat casa laughing Pt. primul raspuns! Multumesc

3 răspunsuri:
| skumpaalle74 a răspuns:

Hello TPU! Am si eu nevoie de 10-15 randuri, in care sa "prezint" sentimentele si trairile eului liric din poezia AUGUST de Duiliu Zamfirescu!(poezia cuprinde primele si ultimele 2 strofe)! Dau o funda mare Multumesc!

| deeapanda a răspuns:

Si eu am nevoie tot de asta laughing

| Cojocariu-rimbu_Cristina_1977 a răspuns:

Poetul,in linistea singuratatii la malul marii, se lasa vrajit de frumusetea noptii si de oglindirea stelelor in luciul apei.trairile si sentimentele eului liric sunt dezvaluite cu ajutorul personificarilor "Al apelor ce-au adormit","...rasare/Melancolia zambitoare". Gandurile poetului se contopesc cu adancul apei si intr-o stare de visare se desprinde de tot ceea ce este pamantesc,peren,inaltandu-si sufletulcatre trairile celeste "Si-n lumea naltului plutesc". Calatorind cu sufletul printre stele si privind catre pamant este pus in fata unei revelatii:"Discul rotunjit din tina"este de fapt o stea,este "licarire de lumina"iar stelele, atat de apropiate de el acum devin "pamanturi vechi rascoapte". Aceasta inversiune de lumi existentiale il uimeste si totodata ii dezvaluie faptul "Ca lumea noastra pamanteasca/Traieste insasi ea in cer". Prin aceasta interogatie retorica, poetul isi exprima respectul, iubirea, adulatia catre divinitate.