Întrebare recomandată | Baby0mad a întrebat:

Hello TPU! Aș dori să știu cum te poți integra la o școală nouă. Eu trec în a șaptea și știu că toata lumea o să aibă grupuri de prieteni, iar mie mi-e frică pentru că eu sunt o fire foarte timidă și niciodată nu mă duc eu la cineva să încep o conversație... Mă tem că toată lumea o să facă mișto de mine și că nu o să mă integrez. Niște sfaturi mi-ar prinde bine happy O zi bună!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| littlePaw a răspuns:

Nu intra in grupuri pe care nu le intelegi,cauta-i pe cei care sunt deschisi si iti spun lucrurile pe fata,nu pe la spate.Cei care se simt bine in preajma ta, iti zambesc, vin cu lucruri noi la tine, iti povestesc despre lucruri sau subiecte, pe care poti sa le cuprinzi detaliat sau care merita sa risti sa le dezbati.Pe cei care nu-i intelegi, fii mai destept decat ei,iar daca nu poti,fi bun la ce stii sa faci,si chiar daca crezi ca ai avea nevoie sa fii inteles de cineva cu care esti incompatibil,nu merita, treci peste.
Daca colegii fac misto de tine,o sa fie cel putin cineva care o sa creada ca nu ar trebui,incearca sa-l gasesti.
Fiind o scoala noua,incearca sa vezi ce merge si nu merge,experimenteaza, nu fi fricos/fricoasa, cei care au incredere si vor sa incerce, reusesc. Daca vezi ca ai gresit, atunci accepta situatia, nu ai fost pregatit, try something new.
La liceu oricum o sa te desparti de cei de la scoala, cativa o sa-i reintalnesti.

2 răspunsuri:
| BumiWolfie15 a răspuns:

Nu petrece timp cu oameni toxici pentru tine doar din nevoia de socializare! Stai puțin singură și așteaptă să observi care grup nu îți încalcă valorile prin modul de a-se comporta sau nu te face să te simți inconfortabil și în acela deschide conversația, nu încerca cu fiecare ca o disperată! Da, nimeni nu te vrea alături fără să depui niciun efort, să le dovedești că îți place compania lor și să fii naturală!

| Dariakusss a răspuns:

Eu m-am mutat la alta scoala în a 6-a, am avut dubii din momentul în care am luat dezizia dar totuși am mers pana la capăt, în prima zi de școală eram debusolata, nu știam unde e clasa mea etc, pana la urma am aflat și acolo vedeam ca mulți stăteau în grupulete și încă țin minte, 4 fete îmbrăcate frumos, aranjate, puteam sa jur ca sunt ultimele fitoase din școala aia dar nu a fost asa, m-am integrat foarte repede, ceea ce nu mi-a plăcut a fost ca toți profesorii care ma vedeau noua ma întrebau diverse lucruri și acel nelipsit "bine ai venit!" pe care îl auzi de la orice profesor și efectiv la orice profesor răspunzi exact la fel, în primele 2 zile veneau toți granada la mine și chiar erau foarte prietenoși, am avut cu vreo 3 băieți Jose conflicte pe parcursul anului dar s-au rezolvat, o fi scoala asta asa mai de cartier dar nu regret alegerea făcută și nu e chiar asa precum credeam, chiar m-am integrat foarte repede din primele zile