| Cduncfujndf a întrebat:

Hello TPU! Nu am mai fost de mult activă, dar acum am nevoie de puțin ajutor. Dau fundă!
Deci, eu acum trec printr-o, perioadă destul de grea. Pe scurt: anxietate, poate chiar și depresie, nu mă simt bine pe stare psihică și emoțională, nici pe plan fizic nu sunt chiar ok.
Ideea e așa, eu anul ăsta am trecut a 9 a, prietena mea cea mai bună e și ea a 9a, doar că suntem la licee diferite, avem program de învățat diferit. Ne vedem doar vineri seara după ce scap eu de la ore și vreo 3-4 ore. Și sâmbătă la fel câteva ore.
Și ideea e că eu mereu am fost o fire mai introvertrita, mai închisă, mai retrasă, mai calmă...Mai diferită.
Fiind în perioada asta nașpa, îmi e foarte greu, în timpul săptămânii sunt foarte puține momente in care mă simt și eu mai ok, iar când sunt cu ea, atunci mă simt și mai bine, sunt mai deschisă, pot să vorbesc cu ea, îmi revine cheful de viață.
Dar ce să fac în timpul săptămânii? Că nu pot să vorbesc cu ea la telefon sau prin mesaje prea mult, sunt foarte ocupată cu liceul. Ce aș putea să fac? Aș vrea să vorbesc cu cineva mai mult, doar ca să am preocupare ca să mai îmi treacă starea asta. Colegii din clasă, nu sunt o variantă bună, sunt doar colegi și amici...nu poți fi prieten cu ei, sunt răi, te barfesc, pe jignesc, fiecare își face interesul.
Ce aș putea să fac? Cateva sfaturi?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai putea sa te apuci serios de un sport, care te va ajuta pe toate planurile: iti ocupa timpul cu folos, te ajuta sa te dezvolti frumos si armonios si apoi, indeparteaza depresia si anxietatea.
Alege orice sport ti-ar place: individual (inot, atletism) sau de echipa (volei, baschet, handbal), este binevenit si indicat pentru situatia si varsta ta.

PS Incearca sa nu mai folosesti "decat" atat de des, ca-i folosit pentru a compara ceva, nu pentru a exprima ceva.
Foloseste "doar" in schimb
Uite aici fraza ta:
"...ne vedem DECAT vineri seara după ce scap eu de la ore, și DECAT vreo 3-4 ore..."

| Donsavas a răspuns:

Mergi la un psihiatru pentru adolescenți. Depresia si anxietatea sunt boli si se tratează medicamentos.