| Alexina21 a întrebat:

Hello! Voi cum învățați mai ușor pentru cursuri?
Scrieți toate cursurile pe foi/caiete?
Sunt la început și nu știu cum să invat, mulțumesc.

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, eu preferam sa iau notite la cursurile la care mergeam, asa imi era mai usor sa invat in sesiune

| sierra1 a răspuns:

" Alexina21 a întrebat: Sunt la început și nu știu cum să invat"

tu fiind la inceput (bănuim clasa II a), ar fi bine s-o intrebi pe mamița că ea, știind cât (și cum) te duce capul, te ghidează mai bine.

Caz in care tot mamița ți-a scris mesajul că tu fiind la inceput, nu știi cum

| Alexina21 explică (pentru sierra1):

Cursurile se fac doar la facultate. Dacă n-ai ajuns acolo, nu e problema mea

| sierra1 a răspuns (pentru Alexina21):

"Alexina21: Cursurile se fac doar la facultate"

da, ce să zic, adânc!

| sierra1 a răspuns (pentru Alexina21):

Mamița, lasă plodul să (incerce să) scrie singur că vezi și tu zice că habar n-are să invețe. Păi nu-i păcat?

| Alexina21 explică (pentru sierra1):

Invata sa te exprimi. Nu mi mai bat capul

| dullcat a răspuns:

Buna.Stilul de invatare trebuia definitivat in decursul anilor de liceu, dupa parerea mea. Daca pana acum nu ai avut probleme si ti-a fost usor pentru bac, atunci aplica aceeasi strategie si la facultate, adica asa mergi la sigur. Poti si experimenta, unii scriu pe foi acelasi lucru de 20 de ori, altii se inregistreaza si asculta in timpul liber, altii isi fac zeci de hartiute cu scheme si desene pe care le lipesc peste tot prin camera etc.

Sfatul meu e sa iei mereu notite cu ce vorbesc profesorii, pentru ca e foarte posibil ca multi sa prezinte niste informatii pe slideuri si la curs sa vorbeasca liber despre altceva sau sa ofere info in plus (depinde aici si de facultate). Respectivii isi vor da seama la examen cine e atent la ore si astfel vei avea numai de castigat.Succes!

| StoicAnalysis a răspuns:

Cursuri la facultate te referi? Daca da, nu conteaza unde le ai scrise. Atata timp cat le ai pe toate si macar ordonate in ordine cronologica, poti sa le ai scrise si pe foi de caiet A5. Important e sa ti le notezi in asa fel incat sa inveti din ele cat mai eficient. Ca nu le predai profilor. le tii pentru tine.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

In primul rand mergi la cursuri iar acolo iei notitie.
Apoi inveti de pe notite.
Pana sa ajungi la facultate, ti-ai format un mod de a invata (sper).