| Mariadk544 a întrebat:

Help,deci mor, eu sunt a 7a și nu am invatat matematica din clasa a 6 a, mai precis geometria, și acum mi-e fff frică la anul în a 8 a cu examenu mie fff frică, nu înțeleg matematica asta, și dacă va da ceva greu la mate, mie că nu o să iau 5-ul sau ceva de trecere. Zic măcar să iau și eu un 5, 6 sau 7 în cel mai fericit caz. Nici pe română nu prea am bază că nu prea sunt eu cu cititul, și gramatica mă amețește și ma face confuză, chiar dacă o înțeleg. Mie frică, mai ales că părinții mei dau și bani pe meditațiile mele la matematică, unde și acolo lucrez în grupa cu alți 4 sau 5 copii și nu prea înțeleg nimic pentru că e greu sa le explice la toți deodată sau dacă sunt și de a 8 a, le acorda lor mai multa atenție și sa le explice. Mie fff frică, îmi voi dezamăgi părinții, o sa zică când o să vadă nota de la examen" 4? Noi am dat banii pe meditații că să iei 4 la examen, nu? Și la fel și în cazul în care iau 5 sau 6. Nu vreau la un liceu bun, nu am așteptări și pretenții de la mine, nu îmi permit sa îmi doresc asa ceva din moment ce eu nu înțeleg matematica și nu am învățat-o când trebuia. Dar vreau doar sa iau o nota de trecere, sa întru și eu la un liceu și să nu mă duc la școală profesională. Dar după cum sunt, cred că tot la profesională ajung. Vreau doar sa întru la liceu, sa iau examenul cu nota de trecere, sa iau bacul și sa ajung adult. Vreau să fiu adult cât mai repede posibil. Sa scap de școală și de colegi. Vreau să scap sa nu mă mai jignească colegii, sa îmi dea bully. M-am săturat de tot, nici nu pot sa îmi imaginez viata ca adult, facturi, bancă, muncă,bani, datorii, neajunsuri, și cu ce s-ar mai confrunta un adult. Dar măcar scap de școală, și de colegii care mă fac proastă, npc, etc. doar pentru că nu sunt bună pentru ei, nu le aduc niciun folos, ba din contră. Pur și simplu nu ma por imprieteni cu ei sau măcar să îi fac să se oprească din a mă face să mă abțin să îmi țin lacrimile și sa nu plâng. Dar ca adult, nu mai faci școală, nu mai ai colegi de clasa care sa îți facă asa ceva, nu mai mori de frică cu examenele, testele, note, dar ai griji mai grave. Dacă acum îmi e greu, cât sunt copil, atunci o sa fie și mai rău când voi fi adult. Dacă acum vreau sa nu mai trăiesc, când voi fi mare? Dacă nu voi mai trai de pe acum, atunci nu voi știi cum e sa fi adult și voi scăpa de tot, nu? Și acum un triunghi isoscel un cerc, un pararelogram și niște teoreme îmi strică toată viața din prezent și viitor. Sfaturi? Nu mai rezist.????

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| dullcat a răspuns:

Buna.E absoluta nevoie sa dai dovada de ceva mai mult pozitivism, fiindca scoala nu e asa horror cum pare.Vei rade copios amintindu-ti despre ea cand mai cresti. Vorbeste cu parintii sa faci meditatii cu altcineva, nu-i nicio problema, ba chiar se vor bucura ca dai dovada de sinceritate si maturitate.In cazul in care nu intelegi nimic si stai asa, iei note rele iar banii oricum se duc, e normal ca parintii sa fie dezamagiti, mai ales ca banii nu cresc in copaci.Te vei simti mai stapana pe sine in momentul in care dai peste un profesor competent ce are intr-adevar interesul de a te face sa inveti, nu doar sa castige bani.Cunosc si eu profi care faceau pregatire cu grupe de cate 15 elevi deodata.Pai aia nu e pregatire, ci mers la scoala in timpul liber.Un deal foarte prost, stiind ca la scoala nu intelegi dar macar nu platesti. Iar pentru episoadele de hartuire din partea colegilor este obligatoriu sa vorbesti cu diriginta/dirigintele sau cu consilierul scolii.Bafta!