Buna!
Suntem exact la fel in aceeasi situatie, am 14 ani, la fel ca si tine problema mare cu parul.Mai intai du-te din nou sa iti tai varfurile, pe urma ca sampon foloseste Head and Shoulders classic sau daca vrei mai ieftin Avias.
Iti recomand ca sa faci parul sa fie mai moale sa comanzi de la Oriflame este incercat de mine acum 2 zile si a mers de preferat este sa comanzi mai multe pentru a-si pute face efectul:
http://ro.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=22698
Si eu folosesc si un ser petru varfurile deteriorate de la Gerovital este 9 lei la farmacie:
http://www.icosmetice.ro/......ament.html
Tratamente naturiste iti recomand ceva ce nu am mai incercat:
Reteta completa care are intr-adevar efect benefic asupra parului (atentie - uleiul de ricin inchide putin culoarea parului ), ar fi mai complexa: o lingura ulei de ricin, doua galbenusuri ou proaspat, o lingura alcool, sau room Jamaica, sau in loc de alcool, o lingura cu petrol lampant. Se frictioneaza si se infasoara parul cu un prosop, se sta cu acest ameste cam doua ore apoi se spala cu sampon. Tratamentul se face lunar. Succes!
Sunt o multime de produse pentru probleme diferite, mergi la farmacie spune problema ta si vezi ceti recomanda, nu trebuie sa folosesti ce folosesc toti, pentru ca la fiecare e diferit la unii e bine la altii nu merge acelasi produs.
Chiar si la biologie am invatat ca daca te speli foarte des parul se invata asa, iar radacinile parului vor elimina din ce in ce mai mult si din ce in ce mai des sebum. Deci cred ca ar fi ok daca ai renunta la spalarea parului din 2 in 2 zile. Eu ma spal de doua ori pe saptamana si nu am astfel de probleme insa depinde de la individ la individ. Poti sa folosesti sampoane de la Garnier pentru parul care se ingrasa usor, sau pentru parul deteriorat. Sunt foarte bune din punctul meu de vedere Si in legatura cu firele despicate, ar trebui si te sfatuiesc sa mergi la Coafor sa te tunzi. Sa-ti ia din varfuri pentru ca asa se face. Pentru un par frumos si sanatos ar trebui sa-ti iei varfurile o data la 3-4 luni. Eu cel putin asa fac si am un par... fain Sper ca te-am ajutat si nu uita! Fiecare e frumos in felul lui^^. Ai grija de tine! :*
Si eu folosesc Head and shoulders si parul tot la fel de gras il am ( la fel de repede mi se ingrasa), dar cel putin de cand il folosesc nu mai am parul ata de deteriorat... incearca toate tipurile si vezi daca ceva iti prieste...