Ai doua solutii.
Prima, sa vorbesti cu parintii tai, cu tata, cu mama, pe care din ei il simti mai aproape si stii ca nu te-ar pune la zid pentru "faradelegea" cu cealalta scoala.Pe urma, de manuta cu mama sau tata, sa mergeti sa discutati cu diriginta clasei, cu directorul scolii, pentru ca aceasta fata nu mai incape de tine.Are o invidie, o gelozie de copil distrugator si e indreptata asupra ta, fara masuri ferme nu-si va schimba obiectivul!
A doua solutie este sa iei aceasta postare si cu cateva cuvinte in care iti ceri scuze si intrebi care ar fi solutia, sa o trimiti pe mail dirigintei.Este "mama" voastra la scoala si trebuie sa gaseasca o solutie sa calmeze situatia.
Daca vei incerca sa vorbesti tu direct cu aceasta fata si sa-i spui efectiv sa te lase in pace, cine stie ce poveste iti mai poate pune in carca.
Stai deoparte, trateaz-o ca si pana acum cu indiferenta si recurge la una din solutiile pe care ti le-am propus.
Esti educata si pari un copil studios si silitor, o fata serioasa si responsabila, sunt sigura ca te vei descurca!
Te rog mult sa-mi spui daca si cum s-a rezolvat intreaga situatie!
Iti tin pumnii si sunt de partea ta!
Curaj!
Mama mea lucreaza in Spania, si nu sunt atat de apropiata de tatal meu... alte probleme nu le voi discuta acum. Din nou. profesorii nu prea ma plac pentru ca vorbesc mult si nu suport sa fiu luata la misto, nu le pot tine in mine. asa ca nu stiu cat de mult m-ar crede doamna diriginta, desi daca am vorbi toate colegele poate am face ceva, dar nu ar opri-o sa continue ceea ce face. Nu doar din experienta mea, dar ea nu isi asuma vina si mereu cauta pe altcineva, oricat de mult i-ai explica ea tot va fi victima. Voi incerca sa vorbesc cu doamna diriginta pentru ca face asta si cu celelalte colege cu care stau si nu mi se pare normal sa faca asta.
Inteleg.
In acest caz, incearca sa-i trimiti un mail dirigintei tale in care sa-i expui situatia. Apoi, impreuna cu toate prietenele tale, discutati deschis cu diriginta, legat de aceasta problema.Ramaneti dupa ore,mergeti impreuna la ea,ceva trebuie facut!
E o solutie mai buna?
Trebuie sa-i explicati absolut totul dirigintei, ea are doar o imagine neclara asupra fiecaruia din voi si actioneaza incercand sa faca ceea ce e corect.
Trebuie sa-i explicati ca aceasta fata e toxica si se victimizeaza singura, din motive pe care numai ea le cunoaste!
Incearca in acest fel, cineva trebuie sa iti faca dreptate, nu-i posibil!
Nu pot impartasi emotiile pe care le am, acasa. asa ca singurul mod in care sa ma simt bine este sa ma exteriorizez, adica daca sunt trista simt ca trebuie sa plang, daca sunt nervoasa tip si ma cert.
Pff....cam complicat. Eu zic sa o jignești si tu si sa ii spui ca daca nu te lasa in pace nu stiu ce o sa ii faci (inventezi tu ceva) si daca nu merge ii spui dirigintei si ii arati si dovezile (msj) ca sa te creada.
Si asa nu arat bine in ochii celorlalti, sa o jignesc ar inrautati situatia pentru ca eu nu am ce sa-i fac. Nu-i pot arata nici poza pentru ca telefoanele sunt interzise si toata treaba s-a intamplat in timpul orelor si nu pot risca sa se faca controale. Iar ea nu stie ca acea fata mi-a spus si nu as vrea sa-i faca la fel