| kyjonopsy a întrebat:

Hey.Am si eu o problema.De cate ori e sa fiu ascultata la scoala,mai ales in fata clasei, obisnuiesc sa am emotii si sa mai spun unele prostii.Stiu ca persoanele emotive trebuie sa-si invete foarte bine ca sa n-aibe aceasta problema, dar chiar si atunci ma mai gandesc "n-o sa stiu tot chiar daca am invatat atat","aici o sa ma balbai "etc.Si stiti si voi ca oricat de constiincios ai fi se mai intampla sa nu-ti inveti cateodata si sa fii ascultat.In aceste cazuri colegii mei obisnuiesc sa fie foarte linistiti,sa glumeasca,sa faca haz de necaz si isi mai dau cu parerea ca poate mai nimeresc ei ceva.Ei bine eu nu pot face asta.De obicei ma gandesc "n-are rost,o sa iau oricum nota mica ca n-am invatat".Si chiar ma gandesc la niste eventuale raspunsuri,dar n-am curajul sa le zic daca n-am acea convingere ca atunci cand invat si apoi imi zic"frate, ar fi fost bine sa fi spus ca era corect" sau chiar opusul"bine ca n-am zis ca ma faceam de ras"Ce as putea face cu aceasta problema? Si ce mai imi puteti spune de comportamentul meu ciudat?

2 răspunsuri:
| mihailamariaelena a răspuns:

Nu e ciudat.Si eu ma comport exact la fel.Dar, din pacate nimeni nu te poate schimba.Cred ca ar tebui sa iti alegi o ora pentru care sa inveti foarte mult, si apoi sa raspunzi toata ora(daca stii si esti sigur in proportie de 80%) Ridici mana in continuu. Daca o ridici de 3 ori te vei acomoda.Chiar daca nimeni nu stie si tu stii, ridica mana cam pana la nivelul urechii pe care nimeni nu o vede. Daca stai in fata. Daca stai in spate ridic-o sus.Doar nimeni nu se intoarce cu spatele.Profesorii te vor vedea. Poti sa ai un moment de 3 secunde in care sa stai cu ochii inchisi ca sa-ti treaca frica.Vei reusi! Succes!

| OXVoltz a răspuns:

Gandeste-te ca tu stii ce faci si ai invatat, incapataneaza-te, si adauga un strop de seriozitate in vorbe.