Majoritatea persoanelor care sufera din cauza cosurilor au incetat sa spere la o metoda miraculoasa de a scapa de cosuri. Iar cei care inca nu sufera de aceasta problema isi astepta soarta inevitabila crezand ca prevenirea cosurilor este zadarnica.
Ne lasam furati de mirajul reclamelor care ne promit ca nici un cos nu-si va face aparitia pe corpul nostru daca folosim costisitoarele produse X, Y, Z. De fapt, sunt niste metode atat de simple de a preveni aparitia cosurilor si chiar de a le trata incat nimeni nu se mai gandeste la ele.
Exista niste lucruri mici dar esentiale pe care daca avem grija sa nu le trecem cu vederea, ne pot ajuta sa prevenim cosurile si acneea. Iata niste sfaturi practice de a preveni sau trata simplu acneea.
1.In primul rand, trebuie sa deveniti constienti de faptul ca trebuie sa va ingrijiti fata. Dimineata spalati-va bine fata cu un sapun pentru ten sensibil. Sapunul trebuie sa il folositi numai pentru a va spala pe fata, nu si alte zone ale corpului. Uscati-va apoi cu grija. Umezeala poate favoriza aparitia cosurilor. Seara, repetati ritualul. Astfel veti indeparta murdaria si pe bacteriile pe care pielea le-a colectat in timpul zilei. In acest fel pielea va fi curata iar cremele de prevenire a cosurilor vor fi mai eficiente. Totusi, nu trebuie sa va spalati in exces intrucat pielea se va usca si irita favorizand astfel aparitia cosurilor.
2. Aveti grija sa nu va sparge-ti cosurile. Daca faceti acest lucru, cosurile se vor inrosi si se vor vindeca mai greu sau pot ramane cicatrici. Daca totusi doriti sa scapati de un cos, puteti minimiza raul pe care l-ati putea face urmand niste reguli: inainte de a stoarce un cos (care are obligatoriu capul alb), asigurati-va ca v-ati deschis bine porii (o baie de abur). Apoi spalati-va bine pe maini sa fiti siguri ca ati distrus bacteriile. Dupa ce stoarceti cosul, aplicati pe acel loc o solutie antibiotica.
3. Schimbati-va cat puteti de des lenjeria de pat pe care o folositi. Folosirea indelungata a aceleasi lenejerii de pat sau fete de perna favorizeaza o aglomerare de bacterii si aparitia cosurilor. Incercati sa schimbati fata de perna in fiecare zi.
4. Nu va expuneti pielea la bacterii sau produse care ar putea bloca porii. Incercati ca in timpul zilei sa va atingeti fata cat mai putin posibil pentru a va feri pielea de bacterii. Daca vorbiti la telefonul mobil, nu il atingeti de fata si incercati sa il tineti cat mai curat posibil folosind servetele antibacteriene.
5. Aveti grija ce produse de ingrijire a pielii folositi. Puteti folosi produse pentru prevenirea acneei. Cele care contin zinc sunt foarte eficiente. Folositi produse exfoliante. Incercati sa folositi produse si machiaje pe baza de apa, hipoalergenice, noncomedogenice (care nu inchid porii). De asemenea, evitati cremele foarte grase si produsele pe baza de uleiuri.
6. Daca ati facut sport sau ati fost expusi unui mediu in care ati transpirat, trebuie sa faceti dus imediat si sa va schimbati imbracamintea. Transpiratia este plina de impuritati iar hainele pot transporta bacterii.
7. Nu folositi machiaj excesiv. Aceasta poate bloca porii favorizand astfel aparitia cosurilor. Daca doriti totusi sa folositi machiaj, alegeti produse pe hipoalergenice si noncomedogenice. Seara trebuie neaparat sa curarati bine tenul de orice impuritati, inclusiv machiajul.
Zineryt este cel mai bun tratament importiva acneei la ora actuala. Este foarte bun in lupta cu cosurile si pentru prevenirea lor. Trebuie aplicat pe o piele curata si uscata de 1-2 ori pe zi. Aici poti citi mai multe despre acest produs: http://acnee.info/zynerit-tratament-acnee-este-bun-pentru-tine/137. Il gasesti la orice farmacie si costa in jur de 30 RON. Pe langa folosirea Zineryt-ului trebuie sa ai si o alimentatie sanatoasa. Mai putine dulciuri, grasimi, sucuri acidulate, mai multe fructe si legume. Poti sa mai folosesti si apa termala (imi place cel mai mult cea de la Avene), o crema hidratanta, hranitoare de la Avene, o crema de galbenele pentru cicatrici, ramase in urma cosurilor, plus vitaminele E, A, C si Zn pe cale orala (si nu numai). Si este foarte importanta curatarea zilnica a pielii (dimineata si seara)! Ai nevoie de un gel de curatare cat mai bun. Intereseaza-te la farmacie, si vei fi ajutata sa alegi unul potrivit tipului tau de ten. Succes si numai bine!
P.S. Dar cel mai bine ar fi sa consulti si un dermatolog.
Bună.
O mască cu acid salicil, un tonic antiseptic și tinctură de propolis pe fiecare coșuleț, batonaș de uscat coșurile, creme speciale (Zineryt), etc.
Dacă nu vezi nicio amelioare consultă dermatologul.
Sănătate.
Pa, pa.
In primul rand, trebuie o igiena stricta. si nu trebuie umblat cu mainile pe fata, e chiar recomandat sa nu se atinga deloc fata, pentru ca pe maini sunt cei mai multi microbi. iti recomand si un lapte demachiant de la CLAS, cu migdale dulci si gabenele, de folosit dimineata si seara. trebuie sa renunti la tot ce contine cofeina si menta! Altii recomanda produsele Dermogent, sau Revitol Acnezine. In nici un caz produse magice de la Avon, Oriflame, Vichy sau altele Oricum, cea mai importanta e igiena!
OttyElle întreabă:
BUCURROBERTA întreabă: