anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey! Buna. Ma numesc Gabi, sunt fata si am 15 ani. Vreau sa va spun si voua prin ce trec si poate ma puteti ajuta!
In ultima vreme ma cert continuu cu mama mea. Nu pentru ca as fi cine stie ce copil-problema, ci doar pentru ca ea nu are incredere in mine.
O derajeaza foarte tare doua, trei persoane din grupul meu de prieteni. Am incercat sa ii explic ca nu am cum sa renunt la "prietenia" lor (nu sunt chiar asa de prietena ca aceste persoane, suntem prieteni din cauza prietenilor comuni, daca intelegeti ce vreau sa spun) pentru ca daca voi renunata la ei va trebui sa renunt la tot grupul de prieteni. Nu am cum sa le spun prietenilor mei ca mama nu e de acord cu acele persoane si sa le cer sa fie prieteni doar cu mine. E mai complicat.Si de asemenea o mai deranjeaza faptul ca unii baietii injura. Acum sa fim seriosi, ce baieti mai gasesti in ziua de astazi si sa nu le scape o injuratura? Poate ca sunt, dar rar, si nu cred ca sunt in stare sa renunt la ei si sa "plec in cautarea celor cumintii si cu gura inchisa". M-am gandit si la o alata varianata. Sa ii rog sa nu mai vorbeasca urat. Dar nu mi se pare corect sa imi schimb prietenii. in fond, un prieten il accepti asa cum este. Ce sa fac sa ii demonstrez mamei ca ar trebui sa aiba incredere in mine si sa ii arat de fapt ca situatia nu e asa neagra cum o vede ea? Si cum sa o conving sa nu se mai ia dupa gura lumii? Pnetru ca eu am fost de parere ca gura lumii nu spune niciodata adevarul gol-golut. Adica, m-am saturat sa fiu deseori pedepsita din cauza unor lucruri pe care nu le-am facut, sau din cauza prietenilor mei. nu mi se pare normal. Si, e vara! Si nu vreau sa mi-o petrec inchisa in casa doar pentru ca nu am cu cine sa ies afara pentru ca mama mea nu e de acord cu prietenii mei. Am incercat sa ii spui ca nu ii cunoaste si ca ea asculta ce aude in dreapata si in stanga despre ei. Probabil ca o parte este adevarata, dar nu cred ca e asa de grav incat sa nu mai pot iesi afara din cauza acesto persoana.Cam asa stau lucrurile. Poate ma puteti ajuta.
Multumesc anticipat!

7 răspunsuri:
| mihaela_7412 a răspuns:

Pai vb cu ei si cu mama ta si zi ca mama astia sunt pr mei eu ma simt bine cu ei si nu poti schimba asta oricat mai pedepsi nah nu stiu si la mine e cam dusa mama dar incerk sa nu o mai bag in seama nu stiu vb cu ea comunikrea e cea mai buna daca ai cu cine vb logik

| Gigiku a răspuns:

Mama ta iti vrea doar bine! Nu te mai certa cu ea. Ar fi frumos sa incerci sa le explici prietenilor tai, ca nu sta treaba bine. Spune-le ca nu e frumos sa vorbiti urat, incearca sa-ti impui punctul de vedere. In felul acesta o sa deveniti un grup care va fi apreciat de parintii vostri si nu o sa mai aveti probleme. Pana la urma d-aia sunt prietenii tai, sa te inteleaga happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Intr-adevar mama ta nu prea are incredere in tine. Daca tu te simti bine cu ei ar trebui sa te lase cu ei, dar si tu alege-ti prieteni care sa poata sa inteleaga ca mama ta nu este de acord cu ei.

| andre2726 a răspuns:

Parerea mea e ca ar trebui sa continui sa incerci sa ii demonstrezi mamei tale ca prieteni tai nu sunt asa de rai cum a auzit si sa faci in asa fel incat sa iti aduni prieteni sa le faci cunostinta cu mama ta sa discute dar daca nu vrei ca ei sa interactioneze direct sustin faptul ca ar trebui sa ii povestesti mamei tale si partile bune ale prietenilor tai si incearca sa te gandesti si la faptul ca parinti din ziua de azi inca se cred in ani in care eraude varsta ta si sunt sigura ca incearca s iti bage in cap tot felul de idei despre cum era atunci dar ce te sfatuiesc este sa ii explici ca a trecut vremea

| Maya. a răspuns:

Mai bine asculti de mama ta, si incearca sa te pui in locul ei.se vede ca iti vrea doar binele.nu te mai certa cu ea si uita`te mai bine in jurul tau.acei prieteni ai tai nu sunt singurele p[ersoane de varsta ta cool sau cu care te poti intelege.sau pur si simplu explica`i mamei tale ca tu nu esti ca ei. dar totusi mai bine asculti sfatul ei.

| ioana996 a răspuns:

Eterna problema cu parintii.Stiu cum este, crede-ma, niciodata nu te poti relaxa cu prietenii ca te suna mama, intotdeauna cand iesi afara mama te intreaba cu cine si cand te intorci adica stiu nu este chiar normal avand in vedere ca nu mai ai 5 ani.Ar fi in zadar totusi sa-ti spun sa te impui in fata mamei tale daca nu ai incredere deplina in tine. Iar in legatura cu prietenii tai pur si simplu nu renunta adica nu poti renunta la atatea momente frumoase, amintiri coplesitoare si practic la atatea prietenii doar din cauza mamei tale.TRebuie sa fi serioasa si sa-i spui in fata :Mama inteleg ca vreau sa ma protejezi si sa nu ajung pe drumuri gresite, dar nu am cum sa fac asta. adica am totusi 15 ani nu mai am 5 si stiu sa imi aleg si singura prietenii (bine chiar daca cateodata unii dintre ei poti fi falsi)...deci cu alte cuvinte incearca so convingi.Eu faceam altfel inainte daca nu ii convenea compania unui prieten.incepeam de fiecare data la masa sau cand stateam impreuna (eu cu mama) sa-i povestesc sti cat de mult ma ajutat azi aceasta fata? si nu o sa-ti vina sa crezi baietii au incercat-o so sperie si au cazut in fund laughing adica arata-i ca nu sunt asa de rai cum par (prin povestirea intamplarilor). Bun deci eu iti urez sincer succes in rezolvarea acestei probleme si te rog da-mi un mesaj pentru imi spune ce ai mai facut :*.

| Közmyn17 a răspuns:

Kand citeam ce ai scris tuh, mi-am dat seama ca e povestea mea spusa din perspectiva unei fete. Eram foarte bun prieten cu o anumita vecina din cartier, cu care stateam si vb, da' pe care mama nu o vedea cu ochi prea buni. Kand voiam sa ies afara, imi zicea: "Te duci sa te vezi cu panarama aia de fata?". Ma enervam si o rugam sa o respecte pentru. ca nu o cunoashte cu adevarat. Eu sunt cu doi ani mai mare ca ea si cand am intrat la liceu(acum trec intr-a 11 a) am avut media de 9. 80. Am invatat ca sa imi fie mie bine. Prietena mea vara asta trebuia sa intre la liceu si m-a rugat sa o ajut. Mi-a spus ca are 8. 45 km asa, si m-am angajat sa o ajut sa isi aleaga un liceu bunicel de nivelul ei. cand am iesit afara, erau niste persoane in kartier foarte nelalocul lor(in sensul de tupeu si obraznicie) care isi permiteau niste lucruri nu tocmai normale. Am aflat ca aceste persoane(erau fete si baieti)au fost adusi de respectiva si am rugat-o sa nu ii mai aduc in kartier, ca eu nu ies afara sa stau cu toti "distrushii". Mi-a zis ca daca nu vreau sa stau cu ei, din partea ei pot sa nu mai ies pe afara ca nu o deranjeaza. Am aflat recent ca a intrat la cel mai prost liceu din oras cu media de 6. 02(m-a deranjat mult faptul ca m-a mintzit. fiindk daca imi zicea adevarul, as fi ajutat-o cum puteam) Ieri am aflat ca este si insarcinata in luna a 3-a cu unul din kartier...straight face Concluzia este ca mama a mirosit de la inceput cum este fata aceasta cu adevarat, da' eu nu voiam sa deschid ochii cand ma avertiza ea. Nu intotdeauna vedem lucrurile cum sunt ele cu adevarat, si tocmai de aceea sunt parintii langa noi, incercand sa ne faca sa vedem realitatea. Ar trebui serios sa te gandestikre e sistemul tau de valori, si daca intr-adevar prietenii tai trec de el. Eu am procedat astfel dupa ce am fost la un psiholog, si am pus in aplikre. Mi-am dat seama astfel, de ktzi oameni ipocritzi eram inconjurat. Mult succes si gandeshte-te bine la ce ti-am scris!