Trebuie sa ii ignori si sa nu iti mai pese. Crede-ma, am trecut prin asta acum un an cand m-am mutat in Germania. Fa-te frumoasa, invata bine, arata lumii ca esti mereu fericita chiar daca nu e asa si vei vedea ca vor fi gelosi pe tine. Totusi incearca sa nu ii injuri pentru ca injuraturi spun doar prostii. Daca vrei sa ii jignesti sau ceva, foloseste replici inteligente care sa ii doara, de violenta nici nu mai vorbesc, este exclusa in orice caz. Uneori cand ei te ironizeaza, nu le arata ca te deranjeaza, ci ia-o ca pe o gluma, asa ei vor vedea ca nu te afecteaza si vor inceta. Fii prietenoasa cu ei si arata-le ca nimic din ce ar zice nu te afecteaza, chiar daca isi bat joc de tine, iar daca te iau peste picior in continuu, da-le replici destepte zambind. Sper sa te ajute sfaturile mele.
Pai dupa mine i as zice sa ma lase in pace, as prinde tupeu si nu l as m ai lasa sa isi bata joc de mine, adica serios acum cine se crede el/ ea sa faca asta? adica gandeste te la un motiv pentru care ar face asta, si daca nu vrei nu ii baga in seama, iti vezi de treaba ta frumos, dar eu as zice sa prinzi tupeu si sa le zici sa te lase in pace si daca nu merge batel / bate o
Uneori poti face foarte usor din vorbe personele de genu, acum depinde si de tine si de ele.
Uneori trebuie sa mai folosesti si violenta, daca nu stai si induri.
Cel mai bine ar fi sa-i eviti. :/ Daca iti sunt,, prieteni" nu mai iesi cu ei afara. Iar daca-ti sunt colegi, ceri ajutorul unui profesor.