Mi-a placut mult
Ronald Dahl-MAtilda
Era vorba despre o fata care avea o putere extraordinara de a asimila cunostinte noi fara intemediul unui adult sau a cartilor. Ei ii placea mult sa citeasca desi parintii considerau ca [,] cartile erau o risipa de bani si nu vroiu sa-i cumpere. Ea invatase singura inca de la varsat de 3 ani sa citeasca si folosea cuvinte care le foloseauu majoritatea adultiolor desi nimeni nu o invatase. Talentul ei este decoperit de invatatoarea ei cu care leaga o stransa prietenie, si care lupa din greu pentru a o aduce pe Matilda la o clasa de avansati.
Restul nu iti mai zic, te las sa descoperi singura, e foarte frumoasa cartea si destul de usoara.
O alta carte care mi-a placut a fost
Jane Green-casa de pe plaja din colectia chic
Insa nu ti-o prea recomand pentru ca are unele "expresii" vulgare:d, acum daca iti plac chestii astea esti invitata mea sa o citesti, e o cartea facuta mai mult pentru internauti, usoara fara descrieri, doar naratiune si dialog, este ceva gen telenovela.
Mi-a mai placut si
George Sovu-declaratie de dragoste
era voba despre 2 adolecenti indragostiti care fac o multime de sacrificii pentru a fi din nou impreuna
Carti mai sunt ti le voi zice dar e prea mult sa le mai si descriu
Daniel defoe-Robinson Crusoe
Hector MAlot-singur pe lume
Charlote Bronte-Jane Eyre
Johanna Spyei-Heidi fetita muntilor
Mary Elisabeth Mapes-patinele de argint
Lewis Caroll-Alice in tara minunilor
Selma Lagerlof-minunata calatorie a lui Nills Holgersson prin Suedia
-Cezar Petrescu- Fram ursul polar
F.B. hodgson-micul lord
Jack London-colt alb
Carlo Collodi-Pinocchio
Al. Daudet-piciul
Jonathan Swift-Calatoriile lui Guliver
Alexander Dumas-Contele de Monte Cristo [volumul I, II, III]
Jules Renard-Morcoveata
Ronald Dahl-Charlie si fabrica de ciocolata
Ronald Dahl-uriasul cel prietenos
Ronald Dahl-James si piersica uriasa
Ronald Dahl-vrajitoarele
Sper sa-ti placa! Lectura placuta si o zi excelenta!:*
Invitatie la vals
O poveste de iubire intre 2 adolescenti, care trec peste multe dar se despart din cauza tuturor problemelor, deoarece se crede ca ea l-ar fi inselat dar nu este adevarat. In final ea se sinucide. Am plans la cartea asta :-s.
Sotia calatorului in timp
Un barbat ce calatoreste in timp, se intalneste cu sotia lui de cand aceasta are 6 ani. Nu stiu ce pot sa iti spun, afli daca citesti.
Frida, de Barbara Mujica, este vorba de o fata pe nume Frida ce este foarte ambitioasa, orgolioasa, face totul cum vrea inca din copilarie, iar in adolescenta are un accident grav, intrandu-i o teava in abdomen si iesindu-i prin vagin, scapa si de asta, se marita cu un pictor, un gras de 100 si ceva de kg. Este do poveste reala.
:*:*:*:*:*Lectura placuta!
deedee_3754 întreabă: