Sunt in aceeasi situatie ca si tine.Tot la 13 ani m-am apucat, a aflat mama dar nu i-am recunoscut.Nu o sa iti spun sa te lasi pentru ca sunt constienta ca nu poti(nici eu nu pot), nu o sa iti spun nici ca nu e bine sa fumam, ne distrugem sanatatea etc, pentru ca stiu ca esti constienta de ceea ce faci. Ok, deci facem ce vrem cu viata noatra, daca vrei sa fumezi, fumeaza. Din moment ce te-ai apucat ti-ai asumat o anumita responsabilitate.In legatura cu mama ta, trebuie sa te feresti de ea, normal.Ai si tu mai multa grija, iar daca cineva ii spune ca te-a vazut fumand sau ceva de genu ii spui mamei tale ca acea persoana e cu stirile in urma(adica barfa era de cand tu fumai)
Mama ta e cam permisiva. Dar tu de ce fumezi? Si nu imi spune ca din placere, nimanui nu ii face placere sa isi bage in corp, constient, otravuri
Mai fetelor, la varsta asta ar trebui sa intelegeti in ce lume traiti.Si mie mi-au fost intinse tigari si le-am refuzat cu scarba.Indrazneste sa gandesti si dincolo de spiritul asta nenorocit de turma
Mai bine o rogi sa te ajute sa te lasi. Tu te-ai gandit cum o sa arate plamanii tai la 18 ani?
Stiu ca este un viciu si a devenit o dependenta si eu fumez, dar ma pot lasa adica azi am 3 zile de cand n-am mai pus tigara in gura si nu simt nevoia e unpic vb de autocontrol, iar cu mama nu stiu incearca sa-i zici ca ai incercat, dar nu ai ptut si sa te ajute cum poate sa renunti.mult noroc
Pai spune-i ca te-ai apucat iar de fumat si incerci sa renunti dar e cam greu... sau ceva de genul asta... noroc!
Sincer mie mi se pare penibil să văd o puştoaică de 13 ani cu ţigarea în mână. Crede-mă, nu eşti deloc mai "cool" dacă fumezi. Din contră. Nu mi se pare deloc atractiv ca o fată să "pută" a fum de ţigară. Şi mai dai şi o tonă de bani pe ele. Dar partea financiară e mai puţin importantă, căci îţi compromiţi sănătatea. O să ţi se îngălbenească dinţii şi poate o să faci şi cancer la plămâni. Mama ta mi se pare iresponsabilă dacă te-a lăsat să fumezi la 14 ani. Ar trebui să ai "coloană vertebrală" şi să fi în stare să spui nu. Dacă prietenii tăi nu te acceptă pentru că nu fumezi ca ei, nu se numesc prieteni. Sfatul meu e să te laşi!
Poi gandeste-te... sa iti distrugi u plamanii sau sa te ceerte mama ta. Eu zic sa te lasi ca ceea ce ai zis tu mamei tale sa fie adevarat
Da normal ca ar trebui sa-i spui. La urma uremi daca afla ea din alta parte va fi mult mai rau decat daca-i spui chiar tu nu crezi? Ar trebui sa-i spui cand o vezi in toane bune ca sa fi sigura ca nu e suparata si din alte motive si sa-i spui frumos ca ai incercat sa te lasi de fumat dar nu ai reusit. P. S. "nu pot" nu exista in dicionar... si cand spun asta ma refer ca daca vrei POTI. Trebuie doar sa VREI dar sa vrei cu adevarat atunci vei reusi si desigur cu ambitie. Bafta! :*
Eu fumez de la 12 ani si nici acum dupa 10 ani nu am fost surprins de ai mei ca fumez. Pur si simplu mi-e rusine sa-mi aprind o tigare in casa, sau sa le zic ca eu cheltui banii de mancare pe tutun.
Daca erai ca mine discreta, nu te prindea. Acum va afla din nou, asa ca te duci si discuti fata in fata si o minti si ii promiti ca nu fumezi mai mult de una pe zi la scoala.
VulpeaDinUmbra întreabă: