Eu nu zic că-i mit, ci cred că e un răspuns dat de omul prost de-acu' mii de ani care nu ştia cum să-şi explice altfel existenţa lui, de unde a venit. Bineînţeles, acum mii de ani nu exista cunoaşterea de acum asupra evoluţiei şi alte celea, nu aveau oamenii nici instrumentele necesare pentru a afla asemenea informaţii, dar era mult mai simplu să-şi imagineze un ceva mai mare ca ei care i-a făcut din pământ, pentru că, închipuieşte-ţi aşa: lui Bulă preistoric i-a murit bunicul (să zicem că a trăit atât bunicu' cât să-şi vadă nepoţii), şi Bulă preistoric l-a lăsat acolo într-o peşteră pe bunicu-său, au uitat de el, că s-a dus cu tot satu' cu câţiva kilometri mai încolo (pentru că pe-atunci populaţiile nu erau stabile, migrau de colo-colo). Şi într-o zi Bulă preistoric dă din greşeală de peştera aia şi vede că n-a rămas nimic din bunicu-său şi-atunci se gândeşte că l-a mâncat pământu', că s-a întors de unde a venit etc. Şi de-atunci, Bulă preistoric le-a povestit copiilor săi că ceva mai mare ca oamenii i-au făcut din pământ/lut ce-o fi, şi tot acolo ajungem, considerând că supravieţuim cu apa care izvoreşte din pământ, cu plante care cresc din pământ etc.
Creştinismul e o poveste îmbârligată cu împrumuturi din toate colţurile lumii
N-a fost răspuns la mişto, e doar teoria mea xD