| dragonslep a întrebat:

Hey de ce exista mitul asta in mai multe culturi ca suntem facuti din lut si nu numai in crestinism, adicfa de ce si summerieni... etc au acelasi mit

Răspuns Câştigător
| DakotaRoyse a răspuns:

Eu nu zic că-i mit, ci cred că e un răspuns dat de omul prost de-acu' mii de ani care nu ştia cum să-şi explice altfel existenţa lui, de unde a venit. Bineînţeles, acum mii de ani nu exista cunoaşterea de acum asupra evoluţiei şi alte celea, nu aveau oamenii nici instrumentele necesare pentru a afla asemenea informaţii, dar era mult mai simplu să-şi imagineze un ceva mai mare ca ei care i-a făcut din pământ, pentru că, închipuieşte-ţi aşa: lui Bulă preistoric i-a murit bunicul (să zicem că a trăit atât bunicu' cât să-şi vadă nepoţii), şi Bulă preistoric l-a lăsat acolo într-o peşteră pe bunicu-său, au uitat de el, că s-a dus cu tot satu' cu câţiva kilometri mai încolo (pentru că pe-atunci populaţiile nu erau stabile, migrau de colo-colo). Şi într-o zi Bulă preistoric dă din greşeală de peştera aia şi vede că n-a rămas nimic din bunicu-său şi-atunci se gândeşte că l-a mâncat pământu', că s-a întors de unde a venit etc. Şi de-atunci, Bulă preistoric le-a povestit copiilor săi că ceva mai mare ca oamenii i-au făcut din pământ/lut ce-o fi, şi tot acolo ajungem, considerând că supravieţuim cu apa care izvoreşte din pământ, cu plante care cresc din pământ etc.
Creştinismul e o poveste îmbârligată cu împrumuturi din toate colţurile lumii laughing
N-a fost răspuns la mişto, e doar teoria mea xD

0 răspunsuri: