anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey! Mi s-au stricat ochelarii si tata vrea sa imi ia o pereche de la o piata gen second hand deoarece e foarte ieftin. Ce ziceti? Nu ar fi mai bine de la un magazin specializat?

7 răspunsuri:
| ascovit a răspuns:

Asa ar trebui. Acum, nu stiu daca ti s-au spart lentilele sau doar s-a stricat rama, pentru ca daca e sa iti schimbi doar rama si sa iti pastrezi lentilele, nu te va ajunge foarte mult daca iti alegi o rama de ochelari la un pret mai potrivit.
Eu te sfatuiesc sa il convingi pe tatal tau sa renunte la ideea asta pentru ca e destul de riscant.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ochelarii se fac dupa reteta de la medic... daca gasesti second hand unii care respecta reteta e ok, dar ma indoiesc

| Lioana a răspuns:

Slabe sanse sa se potriveasca dioptriile ca sa poti cumpara second hand. Ochelarii e bine sa-i faci personalizati pentru ochii tai. Eu nu as accepta niciodata ochelari second hand.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lol, nu, iti strici ochii aiurea. Ce dioptrii ai? Nu cred ca sunt fixe. In magazine se gasesc ochelari la 3 lei numai cu dioptrii gen +1, -1, +2, -2. Du-te la un magazin specializat, iti iei niste ochelari cu dioptriile potrivite la recomandare medicului (pentru ca eu de exemplu am -1, 75 si -1, 5 si medicul mi-a dat lentile mai mici ca sa nu-mi fortez ochii), si iti va alege si niste ochelari potriviti fetei tale.

| lBroken69 a răspuns:

Cum sa iti iei ochelari second-hand? E nevoie de un magazin specializat.

| Seven07 a răspuns:

Nu chiar thinking Nu este un pericol, altfel astfel de comercializari ar fi interzise. Atata timp cat stii dioprtiile nu e o problema daca dai 20 de lei pe ochelari in loc de 300-400. Practic prima pereche e importanta, dupa se pot cumpara chiar si doar lentile. Numai bine.

| AlexCurea a răspuns:

Inainte de a lua ochelari trebuie sa faci un control la un medic specializat pentru a vedea ce dioptrii ai. Poti lua si ochelari second hand daca stii ce dioptrii ai...