| Storm_7801 a întrebat:

Hey Nu stiti ceva exerciti pentru voce sau ceva de genu?:*

3 răspunsuri:
| pittiyoyo17 a răspuns:

Pai de exemplu vocalize in tonul do-re-mi-fa.cu maaaa.sau ma me mi mo mu.ma me mi mo mu.si chestia cu ma in tonul notelor muzicale o poti face de jos si din ce in ce mai sus.te pup:*

| Heath a răspuns:

Vrei sa canti mai bine sau ai ciori in gradina si te enerveaza?

| Smmile a răspuns:

Vita sa-ti fortezi vocea in orice fel: nu tipa atunci cand nu este absolut necesar, nu intra in cluburi zgomotoase unde trebuie sa vorbesti tare pentru a te face auzit, nu-ti schimonosi vocea pentru a face sunete amuzante. Toate acestea dauneaza vocii si se aduna in timp, rezultatul final fiind afectarea ireparabila a corzilor vocale.

Invata sa respiri cum trebuie! O respiratie buna este cheia pentru un cantat corect si fara efort. Exista dealtfel numeroase tehnici mai mult sau mai putin complicate privind respiratia care se invata de-a lungul a multor ani de studiu, insa elementul comun este ca trebuie intotdeauna sa iti folosesti diafragma pentru a respira, nu pieptul. In felul acesta plamanii se umplu la capacitatea maxima si pot impinge aerul afara cu maximul de eficienta.
Solutii de urgenta: mestecatul gumei produce saliva si poate imbunatati conditia unui gat uscat. Cunoscutul remediu cu oul crud functioneaza la multe persoane, la fel si mierea de albine. Un ceai cald (dar nu fierbinte!) sau apa plata la temperatura camerei sunt alte remedii de ultim moment usor de folosit.