anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey. Sunt Diana, am 16 ani si sunt in primul an de liceu.Ma confrunt cu o problema, dar sa va spun tot:
In gimnaziu am avut o singura prietena, I. evitata de toti din clasa din pacate. Ea era prima la invatatura, era studioasa (spre deosebire de ceilalti care copiau, s. a. m. d ). M-am imprietenit cu ea si am descoperit o persoana sincera, extrem de amuzanta, chiar cea mai buna prietena. Dar m-a si tradat. Orice faceam le spunea parintilor ei, care au prins o ura fata de mine in sensul ca eu am stricat comportamentul Ioanei. Evident ca mama ei trebuia s-o anunte si pe mama, si mama trebuia sa suporte toate minciunile Ioanei (cum ca eu vreau s-o invat sa fumeze, si asa mai departe). Adevarul e ca am avut o influenta asupra ei. Sunt rockeritza si am molipsit-o si pe ea, am determinat-o sa se macheze, sa se comporte si ea ca un om normal.Ma-sa a considerat ca am stricat-o si de aceea - cand era vorba sa ma vad cu Ioana in vacante, ma-sa zicea nu din start.
In ultimul an de gimnaziu am avut de suferit din cauza colectivului care ma respingea atat pe mine cat si pe ea.In schimb, cand nu era Ioana de fata, ma bagau in seama si restul din clasa. Mi-au spus sa nu mai umblu cu ea, pentru ca nu merita. Si de-aia nu ma bagau in seama, pentru ca eram prietena cu Ioana. Ioana in schimb imi facea reprosuir ca din cauza mea nu are niciun prieten, dar nu e adevarat.Eu aveam prieteni inainte sa umblu cu ea, dar tampita de diriga a reusit sa sparga toateprieteniile.Si...in fine. In loc sa-mi multumeasca, ca macar eu o bag in seama, imi arunca reprosuri. Dar am continuat sa stau cu ea. La liceu ne-am dus in clase diferite:ea la filologie si eu la bio-chimie. In prezent, continua sa dea tarcoale prin clasa mea. Eu, normal ca vreau sa stau cu colegii mei noi (macar din liceu sa am amintiri frumoase). Ea trage de mine sa stau cu ea. In plus imi vorbeste obsesiv despre aceleasi chestii. E nesimtita. Ma suna dimineata devreme cand dorm, si imi da apeluri pe la 12 noaptea sa-mi spuna exact ce imi spusese si in timpul zilei. E disperanta. Nu mai stiu ce sa fac sa scap de ea. Am fost "prietena" ei 4 ani de zile dar deja m-am saturat ca nu imi mai da pace.
Ce pot sa fac? Va rog. am nevoie de niste sfaturisad

10 răspunsuri:
| toffy a răspuns:

Spune-i in fata oh go on sa te lase in pace oh go on

| dede16 a răspuns:

De ce nu ii spui pur si simplul adevarul? Da, a fost prietena ta, dar asta nu inseamna ca esti catelusul ei. Daca ai fost o influenta negativa, de ce te mai cauta?

| babygirl28 a răspuns:

Pai, ai putea sa ii spui ca te sufoca prea mult...

| Pepper9 a răspuns:

Spune-i in fata ce te deranjeaza!
Urasc persoanele care cica sunt cele mai bune prietene si tot ce faci le spune parintilor sai, dar mai adauga si niste minciuni! Eu am patit asa, o,, prietena cea mai buna'' ii zicea tot lui maicasa si cand ma certam cu ea ma suna sa-mi spuna ca daca mai fac asta ma spune mamei.Intr-o zi chiar a sunat-o pe maicamea si i-a zis porcarii. Dar hai sa revenim la problema ta.
Daca tot ai o influenta negativa asupra ei, de ce te mai cauta?!
Ai putea la telefon sa ii blochezi numarul si la scoala sa o ignori. Daca tot insista, zi asa big grinaca am o influenta negativa asupra ta, de ce mai stai cu mine?! Hai du-te de aici ca doar sa minti stii!(sau ceva de genul asta, cu un ton convingator). Cred ca o sa te lase in pace dupa asta.
Noroc!winking

| DianaAndreea90 a răspuns:

Cand cineva e respins de ceilalti (ioana) si totusi are pe cineva cu care ar putea sa se inteleaga (tu) e normal sa fie obsedata de o prietenie. Aceste chiestii datoreaza faptului ca ea nu are prieteni. A nu avea prieteni dupa parerea mea inseamna singuratate, iar singuratate, inseamna suferita si durere deci...

| gigiro a răspuns:

Pai eu cred ca in gimanziu tu chiar erai asa cum spuneau parintii ei, ea era mult mai cuminte decat tine si tu chiar ai avut o influenta negativa supra ei. Acum, ea este mai libera, si cand cineva da de libertate nu stie cum s-o foloseasca. Eu consider ca intr-adevar aceste nimicuri ar fi bine sa le lasati deoparte si sa va concentrati asupra vietii.copilarii.

| Bubble a răspuns:

Ori enerveaz-o ca sa te lase ea in pace. ori nu mai vb asa de mullt cu ea. Nu o baga in seama.si tot asa se va raci prietenia. Ea a profitat de tine, colegii tai aveau dreptate.

daniela
| daniela a răspuns:

Daca nu te simti confortabil intr-o prietenie, aceea nu e prietenie deci pa Ioana, pe alta data.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Draga mea si eu am fost in aceias situatie dar i-am zis in fata si m-a lasat in pace sfatul meu prietenesc e sa i spui frumos ca dupa aia sa nu sufere ea era o totcilaara diaia nu avea prieteni si a gasit in tine un sprijin. ea a crezut ca dupa ce ti-a facut atata rau sa mai fi inca prietena sa dar tu trebuie sa ai curaj si sa ii spui in fata.NOROC mult si daca vrei sa vorbesti cu mine asta ii idul meu skunpika_love_emo

| Drinni a răspuns:

Girl. Te sfatuiesc sa vorbesti la cu ea la modul cel mai serios:Ti-a distrus viata, ti-a alungat prietenii, ti-a facut parintii sa nu mai aiba incredere in tinestraight face. Daca as fi in locul tau mi-as schimba numarul de telefon, si as trece pe langa ea ca si cand nu o cunosc. din cate ai povesti se pare ca fata asta are ceva probleme cu capu' ca altfel nu imi explic. Fa-ti prieteni noi, si arata-i ca e o proasta si ca in viata ta nici macar nu a avut vreodata loc. fundita?happy