1.Te roooog,din suflet,stiu sunt un necunoscut,bla,bla,bla, dar nu o face, nici eu nu am note foarte bune, iti pun adevarul, am ramas la Matematica in a 6-a pe vara(dupa ce in clasa a 5-a am avut media 7 generala, si atunci in a 6-a au divortat parintii mei la fel ca la tine, si probabil asta a fost in mare parte cauza), si eu am vrut sa ma sinucid, si am trecut, si eu ma gandeam la chestiile astea cu sinuciderea ..si eu in secunda asta chiar vreau sa fac chestiile astea..., te rog nu o fa, te implor, te rooog
2.Nu baga nici un profesor in seama ce spune, lasa-l sa vorbeasca cat o vrea, tu vorbeste-i frumos in continuare
3.Mergi la profesori si... incearca sa le explici situatia(daca poti),daca nu, inveti foarte putin, nu cred ca sunt profesori asa retardati sa te lase pe vara, si pe mine cand m-a lasat profesoara mea, in a 6-a (eu sunt a 8-a), nu am injurat-o,stiam ca e vina mea ca nu am invatat,dar ea m-a lasat (alaturi de multi altii),ca sa-mi dea o "lectie",sa invat, pe anul viitor, eu n-am invatat absolut nimic pentru corigenta, m-a trecut..., si n-am "mituit-o".
4.Te pup, sper sa nu faci ceva necugetat, iti urez doar bine mai departe
Ai dreptate... adevarul e ca am scris asta in speranta de a gasi cate un om care deja a trecut prin asta si a reusit sa-si revina. Ma ajuta foarte mult sa vad oameni pozitivi dar gandurile mi-au ramas si nu stiu cum am sa ma scot pentru ca toata lumea crede ca eu pur si simplu nu-mi dau interesul apoi ma acuza... Sunt la scoala de muzica momentan si am ramas corigenta la 2 din materiile care apartin de profil: teorie si cor; si la 2 care apartin culturii generale : matematica ( la care m-a ascultat si cred ca ma trece) si fizica care nu m-a ascultat si mi-e foarte frica de lunea viitoare cand o va face. simplu.
Iar eu vreau sa plec de la scoala de muzica(am uitat sa mentionez)
Pai tu esti in gimnaziu acum, nu? Dupa ce dai examenele, alea, alea poti sa te duci la ce fel de liceu vrei tu
În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.
Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.
Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.
Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii...
Da fetito... inteleg problema ta, viata trebuie sa o traiesti indiferent de situatie, sunt multi altii cu o situatie mult mai nasoala decat a ta. Ai nevoie de parintii tai, nu ii ai, vorbeste cu bunica ta, pune-te pe invatat ca nu mai ai mult. Lasa sinuciderile, pari o persoana foarte slaba deci nu o poti face.
Asta e chestia... 1. prea slaba
2. Prea curajoasa
Deci sper ca nu o faci, nu?
O sa incerc sa trec peste ignorandu-mi gandurile! Sper ca va merge.
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Daca ar fi sa zicem pe scurt, vrei sa te sinucizi din cauza ca un profesor e 'rau' si te-a caracterizat nu stiu cum si ca ai niste corigente.
Gandeste-te putin ce inseamna viata si cam cat de penibil motiv de sinucidere ti-ai gasit (fara suparare).
Dupa aia arunca lama aia, cu tot cu gandurile astea de sinucidere.
De corigente sunt sigur ca stii si tu ca poti sa treci, nu trebuie sa iti mai zica nimeni chestia asta.
Au fost prostii venite din mai multe parti... sunt o persoana care (din pura prostie) crede ca daca ceva atat de marunt si neinsemnat merge prost totul de acum inainte o va face. Inca incerc sa ma fac sa realizez asta, cu toate ca nu credeam ca o persoana poate cadea in felul in care eu am facut-o...
Asa cum ai cazut, la fel de bine poti sa te ridici. Important e sa vrei chestia asta.
croissant întreabă: