anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey!
Sunt o fire putin antisociala, dar nu exagerat. Adica mi-e oarecum rusine sa incep eu conversatia cu cineva daca nu sunt cu cineva cunoscut, totusi daca incepe cineva sa vorbeasca cu mine devin si eu activa. Suna ciudat, dar atunci cand sunt inconjurata de prieteni (indiferent cati sunt) ma simt mai libera, energica si prietenoasa. De exemplu: am fost la ziua unei prietene alaturi de mai tot cartierul, adica persoane apropiate si a fost invitata si o colega de-a ei. Cand ne-a prezentat-o nu m-am simtit altfel, decat la fel ca inainte si am fost deschisa cu ea ca si cu ceilalti.
In schimb, atunci cand nu stiu pe nimeni mi se intampla opusul. De exemplu:acum un an si ceva am fost intr-o tabara unde nu se cunostea nimeni (decat vreo 3-4 persoane care au fost si anul trecut) si m-am integrat greu. Tabara a fost 6 zile si fiind la munte nu aveam semnal. La inceput m-am imprietenit cu o colega de camera, dar s-a apropiat mai mult de alta. Abia cand mai ramasesera 2 zile am inceput sa stau cu cateva fete cu care m-am simtit bine.
Ideea e ca atunci cand sunt cu cineva apropiat cumva mi se transmite o stare care ma face mai sociala, dar cand vad o gramada de persoane care incep sa se cunoasca, cumva mi-e rusine sa ma bag in vorba cu ei.
Suna absurd, stiu. De fiecare data ma gandesc ca ce bine ar fi fost daca ma bagam si eu in discutie, dar pur si simplu, in acel moment, simt oarecum personalitatea mea restransa, adica ma gandesc ca o sa-i fiu antipatica acelei persoane.
Cateva sfaturi?

2 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Du-te pur si simplu si vorbeste-i. Intrebi niste chestii despre ea ca persoana, vorbesti despre ce se intampla unde sunteti, de vietile voastre, cu ce ai putea sa te faci de ras? laughing) La petreceri, tabere etc. lumea se baga in vorba si nu e vazut deloc ca fiind ciudat

| Donsavas a răspuns:

Tu esti timidă. Nu antisociala. Un antisocial este un om contra societății, un infractor. E normal sa ai o reținere fata de străinii, asa avem toti până căpătăm incredere in persoana de langa noi.