Invata in Youtube cum sa fi impunator sau cum sa nu fi blegovan. exista tutoriale
Tu cand vezi ca cineva iti zice ca esti slab raspunde-i ferm ca esti multumit de personalitatea ta.
Orice om are dreptul la opinii asa ca spune fara teama ce crezi, ce consideri cand intampini diverse situatii. Timiditatea nu e un defect atata timp cat nu pierzi din cauza ei (exemplu: la locul de munca taci, iar colegii te hartuiesc... tu timid, nu vorbesti... nu e bine asa!).
Pentru inceput, chiar daca pare banal exerseaza in fata oglinzii sa vorbesti, sa fii mai,, dur,,. Fa exercitii de imaginatie: cineva vine si vrea sa te atace. Ce faci? Invata sa te gandesti rapid la solutii. Spre exemplu: te aperi ori il lasi sa te bata, te aperi si ii spui ce consecinte urmeaza daca te loveste(plangere la politie) etc.
Daca te ajuta. citeste pe internet carti de dezvoltare personala(dar sa fie bune..nu asa orice carte), cum sa fii barbat e un site care te-ar putea ajuta.
Nici nu e ceva complicat sa fii jn barbat puternic. Tu trebuie sa lucrezi cu stima de sine. Gandesti, traiesti... poti lua singur decizii. Pastreaza-ti o atitufine pozitiva, iar curajul vine si el.
Practica un sport daca nu faci asta deja. Mai vorbeste cu prietenii tai, vezi cum procedeaza si ei sau observa ce comportamente au.
Pe Youtube sunt o gramada de oameni(romani, straini) care isi spun povestile. Omul invata cat traieste. Nu te subestima!
Nu stiu ce sa zic, dar iubita ta e cam... In primul rand, fiecare are dreptul sa faca ce vrea in tren deoarece este un mijloc de transport PUBLIC. Atata timp cat nu depaseau limita legala de decibeli nu cred ca era o problema si nu inteleg de ce a fost nevoie sa incerci sa-i linistesti. In al doilea rand, prietena ta trebuia sa ia singura initiativa daca voia liniste.
Trecand peste asta, iti recomand sa te apuci de sala. Si poate de un sport de contact, box, arte martiale, ceva. Ceva care sa te imbarbateze.
Nu este usor sa treci peste timiditatea, si eu eram timid cand eram mai mic, dar acum nu mai am problema asta. La mine a fost ceva de la sine, odata cu varsta am realizat ca exista lucruri mai importante in viata decat sa stau sa reflectez asupra ceea ce gandeste X de langa mine ( un strain pe care este posibil sa nu-l mai vad niciodata in viata mea ).
Ca te misti incet... in ce sens? Ce-ai vrea, sa alergi? Fiecare isi desfasoara viata in ritmul propriu. Aia care actioneaza repede si fara sa stea pe ganduri de obicei actioneaza foarte prost. E mai bine sa gandesti ceva de 5 ori si dupa sa vorbesti decat sa vorbesti mai intai si dupa sa iti atraga atentia 5 persoane de langa tine c-ai spus o prostie.
Eu zic sa nu te mai simti asa complexat de tine. Daca prietena ta te accepta asa cum esti, nu vad unde-i problema.
Cu ce ii este lumii mila de tine? Crede-ma ca nu ii este nimanui mila de tine si mai ales strainilor. Lor nici nu le pasa de tine sau de persoana ta. Esti doar un alt pion care se plimba de colo colo. Lumea te vede, te examineaza, peste 2 minute esti uitat complet.
Fatalau si pampalau... iarasi, este ceva subiectiv. Daca esti tacut si nu te bagi in seama cu toata lumea nu inseamna ca esti fatalau sau pampalau. Daca nu esti ca tipii aia din tren care faceau "galagie".
"Eu timid cum sunt le-am zis : Nu va suparati, gata cu galagia...". Timid? Mie mi se pare civilizat. Daca ziceai ceva de genul " Ia taceti ba din gura " era clar ca esti taran. Dar mi se pare ca ai procedat corect vorbindu-le frumos. Ton aproape de fata... hai fi serios, te gandesti prea mult.
In fine, daca chiar nu esti multumit de persoana ta, un psiholog te poate ajuta sa te schimbi daca nu reusesti singur.