Asta e problema parintilor, ca sunt prea protectivi, de frica sa nu patesti ceva ajung sa te tina ca inchis si de frica lor ajungi sa fugi de acasa sau mai stiu eu ce prostii sa faci. Nu e deloc ok. Faptul ca a aflat ca fumezi este un minus pentru tine, deoarece isi pierd incredrea ca esti un copil cuminte( nu ca fumatul ar fi o crima) si devin si mai impulsivi.
Nu fugi de acasa, trebuie sa te accepte asa cum esti si sa te indrume pe cat posibil spre bine, pe alte cai. Cea mai buna cale e sa fiti prieteni, adica tie sa nu iti mai fie frica sa le spui ce ai pe suflet si ei sa fie mai intelegatori.
Incearca sa ii faci sa aiba incredere in tine, eventul lasa-te de fumat si spune-i mamei tale asta. Mai poti sa incerci sa le indeplnesti mici dorinte, ca niste note bune sau ceva de genul, iar cu timpul o sa recapete increderea.
Asta e problema parintilor ca nu comunica si nu se straduiesc sa isi cunoasca copilul, ca pe un om sau prieten si nu neaparat ca pe copilul lor ce trebuie sa fie supus si ascultator mereu, trebuie sa te indrume.
Bafta!
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Pasul 1: Nu mai fuma, o sa fie mult mai bine pentru sanatatea ta si maica-ta nu are cu ce sa te zica
pasul 2: fa ce zic ei, nu prea ai cum sa iti schimbi parintii, din pacate
pasul 3: cand n-o sa mai locuiesti cu ei presupun ca ai scapat
Este clar că au anumite așteptări de la tine pe care tu nu le prea respecți, în perspectiva lor. Evident că nimeni nu poate satisface aproape toate dorințele părinților. Bănuiesc că ai sub 18 ani. atunci e mai rău. Arată-le doar că pot avea încredere în tine, fă ce-ți zic, nu le mai da motive să te bată sau să vă certați, pentru un timp, iar la 18 ani sau când termini liceul poți să pleci și să te răzbuni pe ei nemaivorbindu-le dacă asta ți-e dorința. Deocamdată, te sfătuiesc să nu pleci, nu vei rezolva nimic, cum vei supraviețui? Poate ai unde sta pentru câteva zile, dar nu e ceva permanent, iar când vei veni înapoi va fi mai rău. Mai bine ascultă-i, fiecare părinte vrea binele copiilor lor, evident sunt și excepții. Baftă!
Imi cer scuze... am uitat sa specific am 15... in luna mai fac 16 ani
Cea mai buna solutie ar fi să vorbesti cu ei sa le spui ce te nemultumeste si sa le spui ce masuri vei lua dacă nu se schimba în privinta ta, chiar daca ai 15 ani trebuie sa primesti si tu macar un gram de respect, putina intimitate
Idkrjek întreabă: