| anonimboy50008 a întrebat:

Hey TPU! Am nevoie de un sfat din partea voastră! Sunt in clasa a 10a și mă înțeleg foarte bine cu încă 3 colege. Problema e că alte 5 fete de la noi din clasă au ceva cu noi, ne pun porecle, ne bârfesc, când unul dintre noi iese la tablă sau spune ceva la oră ele imediat își dau ghionturi și încep să râdă și multe altele. Pe la începutul anului am incercat sa le ignorăm dar acum nu prea mai putem și a început să ne cam afecteze aceasta situație. Am ajuns sa vorbim in privat cu diriginta in fiecare săptămână in privat despre asta și acum ne gândeam să deschidem acest subiect și să spunem tot ce ne deranjează la o ora de dirigenție de fata cu toată lumea. Credeți că este o decizie bună?

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Da, este o idee buna sa deschideti subiectul despre hartuire (bullying cum i se spune acum) la ora de dirigintie.Totusi, in clasele mici nu ati avut lectii despre cat de urate sunt astfel de comportamente, impreuna cu diriginta/dirigintele si psihologul scolii? Noi am avut ceva activitati prin clasa a V-a si a VI-a.La ce distractie e acum prin scoli, clar ar trebui facute constant, in orice an, inclusiv la liceu.Din moment ce diriginta stie deja despre cine e vorba, cand prezentati situatia in clasa, de fata cu toti, spuneti la general, nu dati nume, in felul acesta colegele respective nu vor incepe sa comenteze la fel de agresiv, ca nu asta e scopul, sa se iveasca o cearta uriasa.Iti spun din experienta. laughing Bafta!

0 răspunsuri: