| Adelayy a întrebat:

Am o întrebare: daca un copil se sinucide din neglijența părinților (sau chiar abuzul acestora) aceștia nu sunt decăzuți din drepturile părintești? Și daca mai au si alți copii(4) nu îi vor lua la un centru de plasament avand in vedere faptul ca părinții nu au fost si nu sunt in stare sa-si crească minorii? Multumesc.

Răspuns Câştigător
| Catalinhhh a răspuns:

Salut!
Ceea ce spui tu este o situație foarte delicată, ce neglijențe pot produce respectivii părinți ca să se ajungă până aici? Nu cred că sunt decăzuți, deoarece din câte știu eu se consideră căci respectivul copil s-a sinucis din cauza depresiei, evident poate lasă un bilet în care explică ce și cum, iar poliția va deschide o anchetă amănunțită.
Dacă părinții sunt decăzuți din drepturi li se iau copiii.
Sărbători fericite!

| Adelayy explică (pentru Catalinhhh):

Nu se deschide o ancheta?

| Catalinhhh a răspuns (pentru Adelayy):

Ba da.

| Adelayy explică (pentru Catalinhhh):

Stii sigur? Adică ai studii in acest domeniu?

| Catalinhhh a răspuns (pentru Adelayy):

În orice caz de sinucidere se deschide anchetă, dar de ce întrebi așa ceva? Îmi cami ridici semne de întrebare.

| Adelayy explică (pentru Catalinhhh):

Intreb pentru ca e un caz real. In acest caz in ce conditii li se iau părinților si ceilalti copii?

7 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.

Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.

Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.

| Adelayy explică (pentru milan9):

LOL Nu eu vreau să fac așa ceva dar stiu un caz de acest gen. Multumesc oricum pentru raspuns.