| faranume_7594 a întrebat:

am o mare problema.azi nu m-am mai dus la scoala pentru ca a descoperit mama ca am paduchi.Si toata ziua m-am dat cu solutii si mama a sunat-o pe diriginta si i-a spus ca sunt plecata la doctor.De fapr eu de la scoala i-am luat si acum mama vrea sa ii spuna dirigintei ca am avut si sa cheme deparazitarea si diriginta sigur o sa le spuna profesorilor si ei copiilor pentru ca s-a mai intamplat o data anul trecut cu alta fata si nici un copil nu s-a mai apropiat de ea si imi e frica sa nu mi se intample la fel.Va rog dati raspunsuri serioase si nu va bateti joc pentru ca plang incontinuu si mi-e frica rau de tot.

PS:scuzati pentru greselile de gramatica dar am scapat limonada pe tastatura si imi merge cam greu

7 răspunsuri:
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Hello @faranume!
Dacă ai ști că este ceva normal, nu ai mai plânge. E normal ca ceilalți copii să fie un pic răutăcioși, de aceea, mama ta să atragă atenția dirigintei să nu divulge ce copil a luat păduchi. Dacă totuși se află, tu să le spui celorlalți că dacă nu erau ai tăi să anunțe ar fi luat cu toții păduchi. Trebuie să fii conștientă că trebuie anunțat pentru deparazitare pentru că vor păți și alții același lucru.
Ai să vezi, că peste ani vei zâmbi când îți vei aminti de momentele astea.
Mari succese și crede-mă, nu e moarte de om.

| cat a răspuns:

Este important sa se vada cine mai are paduchi in clasa ca in momentul cand te intorci la scoala sa nu-i iei din nou. Colegilor tai explica-le daca va fi cazul ca tu esti deparazitata si voi toti trebuie sa vedeti fara panica cine mai are ca toti sa scapati de acesti paraziti neplacuti. Si tu si colegii tai trebuie sa intelegeti ca nu aveti nicio vina daca ii luati dar toti trebuie sa va ajutati pana depasiti aceasta perioada mai... dificila. Nu este prea placut dar o sa treaca. Succes.

| ΛŁ3ЖΔЙĐЯΔ a răspuns:

Corect, nu trebuie sa te temi. este normal, copii sunt rai, dar si ei stiu foarte bine ca tu i-ai luat de la scoala, deci de la altcineva, asa ca nu o sa te respinga pe tine. calmeaza-te pentru ca nu merita sa te ingrijorezi, se uita repede. chiar daca ti se pare ca vei fi respinsa, nu trebuie sa fi complexata, pentru ca daca vezi avea temerea asta, chiar o sa ti se para ce esti respinsa, desi nu este asa. ai grija de tine, lasa ca exista multe remediiwinking

| albastrualb77 a răspuns:

Stai linistita nu esti singura care a avut, mai bine sa se rezolve problema decat sa o tii ascunsa, ai vrea ca toata clasa sa fiti plini de paduchi? Nu cred. Asa ca stai acasa, te va ajuta mama ta sa scapi de ei, sunt o gramada de metode, pentru asa ceva, iar in privinta colegilor nu vad de ce sa rada de tine, si tu i-ai " imprumutat" la randul tau, asa ca...

| crytical a răspuns:

Ma cum se fac paduchi astia? Cum iti dai seama ca ai?

| deea98 a răspuns:

Spune-le ca cei de inteligenta inferioara ii barfesc pe ceilalti. Paduchii pot fii de la orice, nu neaparat din cauza mizerieistraight face.

In orice caz, incearca s-o convingi pe mama ta sa nu ii spuna dirigintei tale, sau convinge-o pe ea sa nu le spuna celorlalti profesori. Eu am o diriginta foarte intelegatoarea, si pot vorbi cu ea orice...:X

| anasimihai a răspuns:

Spune-i mamei tale sa mearga la doctorul de famile si sa-ti ia scutire medicala, doctora iti poate scrie pe reteta ca esti racita, mai ales cu viroza asta din ultimele saptamani. In fiecare seara timp de 5-6 zile da-te cu gaz in cap, stai in casa si o sa scapi de ei fii sigura. in privinta gazului sa nu te sperii daca te mananca capul, inseamna ca este un semn bun si ca scapi de ei. Ai grija cum il folosesti sa nu iti torni pe tot parul ca deshidrateaza, inmoi o bucatica de vata in gaz si te tamponezi usor la radacina.O sa vezi ca este foarte bun. Stai linistita si nu mai plange, ii se poate intampla oricui.