| dianainsta01 a întrebat:

Am o problema. Anul trecut m-am mutat intr-o clasa noua, foarte buna, de la fosta mea scoala care nu era extraordinara. Ma descurc foarte bine pana acum, colegii sunt super de treaba, ma ingeleg bine cu toata lumea, am avut media 10 la tot cu exceptia unei materii: engleza! Eu, in cei 5 ani de la fosta mea scoala, nu am facut NIMIC la orele de engleza, fiind cam bata. Aici, cand am venit, m-am straduit foarte mult sa recuperez, am apelat la meditatii, dar totul este in zadar. Singura materie la care nu stiu mai nimic... Stiu ca suna ciudat pentru ca presupun ca majoritatea dintre voi vorbiti fluent aceasta limba...intrebarea mea este: Credeti sa pot recupera in cateva luni daca ma straduiesc, invat cuvinte, fac meditatii tot ce au invatat colgii mei in 6 ani? Sunt dispusa sa invat cat mai mult! sad

Răspuns Câştigător
| MenInShadow a răspuns:

Nu o sa inveti ingleza doar "invatand"...
Oh, ar fi trebuit sa zic asta inainte, dar scuze pentru greselile de gramatica.
Atunci cand esti pus sa faci ceva, cand esti obligat sa inveti, sa mananci, sa te culci, etc, iti este mult mai greu fata de cand o faci din placere.
Nu poti invatat englza foarte bine daca tot ce faci tu este sa inveti, si sa nu-ti acorzi putin timp pentru lucrurile care-ti plac.
De exemplu, gaseste seriale/filme/anime-uri, cu subtitrare in engleza, sau vocile sa fie dublate in engleza, astfel incat sa inveti aceasta limba intr-un mod placut.
Eu nu am invatat ingleza in 10 ani de la scoala, tot ce am invatat a fost pe cont propriu, de la calculator, pentru ca eu sunt pasionat de asta, si am avut nevoie de engleza ca sa ivat sa lucrez la pc.
Tot ce trebuie sa faci este sa inveti pentru o pasiune, la scoala este foarte greu sa inveti o limba straina, cand un profesor se ocupa de 20 sau mai multi elevi.
Eu am fost in Spania un an, si am invatat limba intr-o luna, pentru ca am avut un profesor care se ocupa cam 1-2 ore pe zi numai de mine, si asa am retinut foarte usor.
Scoala nu te invata totul, scoala doar iti arata niste posibilitati, te introduce in anumite domenii, si de acolo, inveti pe cont propriu ce iti place.

3 răspunsuri:
| Adryan17 a răspuns:

Da. poti. ai nevoie de ambitie si vad ca ai. poti recupera, incepe cu inceputul si nu te grabi. Dupa ce ajungi la nivelul sa intelegi cat de cat engleza, iti recomand sa te uiti la filme fara subtitrare, asta te va ajuta mult in evolutia ta. incearca in timplul liber sa faci conversatii cu prietenii in engleza, acestia te vor corecta si te vor ajuta, iar meditatiile sunt baza. Succes, e o limba frumoasa si te vei descurca.

| Borsko a răspuns:

Iti spun eu cum inveti engleza :

Pe langa invatat, te uiti la cat mai multe filme/seriale in engleza cu subtitrari in romana sau engleza... cel putin asa am invatat eu, si acum stiu perfect fara meditatii.

| Lorenutza124 a răspuns:

Da trebuie sa fi foarte increzatoare in tine sa iti doresti foarte mult.Asa e si la noi o colega si in 2 luni a invatat engleza la fel ca noi.Asa ca iti urez succes!:*