| Crazyycoffedrop a întrebat:

Hey TPUkiss! Am si eu o intrebare ce inseamna sa fi ectomorf?big grinlaughing Am tot vazut pe site intrebari cu acest cuvant si sunt cam paralelalaughing dAU FUNDAkiss!

Răspuns Câştigător
evenso
| evenso a răspuns:

Termenul se foloseste la un anumit tip somatic.
Ectomorful: oase subtiri, de obicei inalt, talie si umeri inguste, masa musculara si grasime putina. Creste greu in masa musculara si forta. Pierde rapid in greutate, in general din masa musculara.

2 răspunsuri:
neluL
| neluL a răspuns:

Endomorf, mezomorf si ectomorf sunt tipuri constitutionale. In functie de aceste tipuri este descris individul din punct de vedere fizic.
1. Tipul endomorf – tesut adipos bine reprezentat, structura globuloasa a corpului, oase scurte, bazin lat si o concentrare a masei corporale in regiunea abdomenului.Pentru determinarea acestui tip constitutional se face suma plicilor de tesut adipos ( triceps, subscapulara, supraspinala).
2. Tipul mezomorf – tesut muscular scheletic bine reprezentat, membre puternice si diametru biacromian superior celui bitrohanterian. Grosimea oaselor are o determinare genetic mult mai pregnanta decat circumferintele segmentelor, deoarece masa musculara poate varia in functie de tipul de volum de efort fizic prestat.
3. Tipul ectomorf – aspect gracil cu masa musculara slab conturata si tesut adipos nesemnificativ. Segmentele sunt relativ lungi dar truchiul este scurt. Raportul talie-masa definteste acest tip somatic.
Mai multe detalii aici:
http://infoculturism.com/tipurisomatice.html

Bafta!

| InnocentLoovee a răspuns:

Acest termen definește tipul de metabolism pe care îl ai. tipul ectomorf este tipul uman care are un metabolism foarte intens și nu se îngrașa, indiferent de alimentație. :*