Vorbesc din prisma unui parinte care isi iubeste copilul atat de mult, incat incearca sa-l fereasca de tot ce-i posibil rau, sau periculos pentru el.
La doar 13 ani esti inca un copil mic si nu mi se pare deloc normal sa-ti faci prieten sau iubit.
Parintii stiu ce-i mai bine pentru copii lor, asa ca, este foarte sanatos ce-ti impun parintii tai, pentru ca tu esti inconstienta de raul pe care ti-l poti face singura, fiind atat de mica si incapabila sa discerni raul de bine.
Eu cred ca parintii iti acorda libertati in acordanta cu varsta ta, adica: scoala, acasa, joaca cu fetitele si cam atat.
Supravegherea telefonului si computerului, este f. necesara pana la majorat, pentru ca-i bine sa se stie cu cine mergi si cam ce faci pe net.
Se pare ca ai cam tot ce are un copil in materie de tehnologie (telefon si computer ma refer), acces la internet.
Ceea ce parintii trebuie sa faca, fiind legal si o responsabilitatea mare din partea lor, este sa te iubeasca, sa te hraneasca, sa te creasca si educe, sa te imbrace si sa-ti faca placerile in concordanta cu varsta si limitele bunului simt.
Situatia ta " fara iesire " = controlul parintilor?
pai daca pe prietena ta o controlau, nu ajungea sa faca sedinte de videochat. -corect?
si nu sunt posesivi din simpll motiv ca nu poti fi posesiv cu ce ai adus pe lume poti fi protectiv.
si constanta e un oras cu risc mare drogurile si prosttutia e in floare, e mai simplu sa stai deoparte
si sti de ce se ajunge in situatii cu adevarat disperate? pentru ca "raul" intra cu pasi mici si cu intentii "cute" in viata tinerilor... aici e baiul.
si e de apreciat ce au facut parintii colegei ca i-au anuntat pe ai tai. vei fi ferita de multe, pe urma. la maturitate vei lua decizii cu cap si in cunostinta de cauza nu neaparat pe criteriul "cute"
succes la scoala!
La 11 ani erai mica? Acum esti mare (la 13) ca sa iesi cu baietii nu? Nu cred ca parintii tai nu te au controlat la 11 ani ca erai mica, eu la varsta aia am avut primul iubit (o prostie). Oricum nu cred ca mori daca nu iesi cu un baiat, dar ai putea sa vorbesti cu ei sa nu te mai controleze asa mult, dar le e si lor frica dar exagereaza. Daca te simti singura de ce iti trebuie iubit? Nu ai prietene (mentionai ca ai) nu ai familie? Ei sunt 0? Stiu ca senzatia aia sa ai iubit e cum zici tu cute, dar ai timp pentru iubiti ca ai 13 ani si sunt fete de 16 ani care nu au avut in viata lor iubit. Daca 13 ti se pare mult, ok. Daca tot iti cauta prin mesaje ai doua obtiuni le stergi sau doar vorbesti la telefon si vorbeste despre baieti la scoala...