Te inteleg perfect, am si eu asa ganduri ca nu voi fi eu, mama, tata, fratemi-o(sora) Dar oricum asa e viata trebuie traita din plin si sa nu o pierzi cu fapte urite...Aratale tuturor cine esti tu ce poti face si crede-ma viata o sa treaca mai greu dar cu un folos anume Deci iti sfatui sa nu lasi soarta sa te dirijeze, ci tu pe ea :-)
Ai dreptate... dar negati cu totii ca nu ati fi curiosi..si ca nu ati vrea sa traiti in anul 3013 ..sa vedeti lumea, tot ce e nou, tehnologia, traiul, viata.
Probabil ţi-ai pus de multe ori întrebarea : care este scopul vieţii?
Ei bine, răspunsul este simplu, şi se află în mâinile tale. Scopul vieţii ţi-l faci singură!
Trebuie să ai nişte planuri de perspectivă, nişte dorinţe, nişte aspiraţii şi ÎNTOTDEAUNA să te compari cu cei mai buni ca tine pentru a putea evolua! Dacă te vei compara cu cei mediocri, nu vrei reuşi niciodată să progresezi în niciun domeniu!
Gândeşte-te că cei care devin doctori, salvează vieţi, acesta este scopul lor! Pe lângă faptul că au satisfacţia morală că sunt utili, au şi o viaţă care îi împlineşte : statut social, o familie, un trai cel puţin decent, etc.
Gândeşte-te ce vrei să faci în viitor, nu-ţi mai pierde vremea cu întrebări la care ştii deja răspunsul!
Baftă!
Eu nici macar nu ma gandesc la moarte. Mai am MULTI ani de trait in aceasta lume. Si MULTE lucruri de facut. Nu as renunta niciodata la viata. Si cand va fi sa mor... asta e, voi muri, e normal.
Prefer sa traiesc prezentul. Ma gandesc la viitor, dar nu ATAT de departe. Ma gandesc la facultate, la slujba pe care o voi avea, la familie... dar nu la moarte. De ce as face asta?
In plus, cine spune ca TU vei putrezi intr-un mormant? Corpul TAU va putrezi intr-un mormant, nu TU! Sufletul tau nu va ramane in acel corp. Nu stii niciodata unde ajungi si ce ti se intampla dupa moarte. Dar eu cred in reincarnare.
Mereu exista o continuare. Un ciclu al vietii. Mereu. Atunci cand vei muri nu va fi sfarsitul tau. Din contra, e posibil sa fie un nou inceput.
Dar sa nu ne gandim la asta. Mai sunt atat de multe lucruri de facut! Traiesti pentru ca esti vie, traiesti pentru a iubi, pentru a simti viata, pentru a te distra, pentru a experimenta, a evolua, a comunica, a simti, a invata... pentru a trai! Asa ca, nu te mai gandi la moarte. Fiindca daca vei continua sa te gandesti la ea vei ajunge sa nu mai vezi viata cu adevarat. Vei trece pe langa ea.
Am 16 ani. De ce intrebi?
Si nu neg ca ar fi fascinant daca as putea sa traiesc pana in anul 3013 pentru a putea vedea ce se va intampla, dar mi-as dori si ca trupul meu sa nu imbatraneasca, nu numai sufletul. Nu as vrea sa fiu o leguma intr-un scaun cu rotile/pat. Nu mi-ar placea viata asa. As prefera sa mor de batranete. Asta e viata. Nu ai cum s-o schimbi. De-aia prefer sa traiesc in prezent, nu in viitor.
In plus, poate chiar o sa apuc sa vad acea viata. Dar sub alta forma. ^_^
Pai da, m-am gandit, dar nu mi-am plans de mila.Doar ma intreb ''de ce se nasc oamenii daca mor?''si nu gasesc deloc raspuns.
Mie frica de spatii inchise, gen sicriuri/morminte.
Ar fi super sa fim nemuritori, desi am avea nevoie de planete noi de locuit pentu populatia in crestere.
Sa fie acum TOTI care au existat si cu noi acum pe aceeasi planeta...Iti dai seama ca trebuie sa stai in apartament cu vreo 40 straini din care iei si cativa din razboaiele mondiala sau care l-au cunoscut pe Stefan cel Mare...haha.
Oricum gandeste-te la altceva...chestia asta doar iti mananca timpul.
Da... si eu gandesc asa uneori dar imi traiesc viata din plin nu ma gandesc la viitor.