Daca nu ai acnee vulgara, juvenila si alte tipuri de acnee la care cosurile sunt iritate, rosii, poti sa cauti pe net diverse masti pentru curatarea tenului si care te pot scapa de cosurile acelea. Cele care merg stoarse, le poti stoarce, pentru restul fa-ti masti cu argila si putina miere pe care o lasi pe fata o jumatate de ora. Mai era si o masca cu castravete ras si lasat pe fata. In mare ar trebui sa respecti si o anumita dieta. Dieta va consta in: sucuri proaspete de morcovi, telina, sfecla rosie si rosii, peste alb, piept de pui sau curcan, fara piele, fiert sau la gratar. Din alimentatie se vor elimina dulciurile concentrate, cafeaua, alcoolul, tutunul, sarea iodata, alimentele bogate in grasimi si bauturi acidulate. De asemenea, se vor folosi cat mai putine farduri, iar daca folosesti, nu uita sa te si demachezi dupa aceea (iti recomand emulsia demachianta cu argila de la AslaVital.
Aici ai mai multe sfaturi legate de un ten perfect si indepartarea cosurilor http://sfaturi.eva.ro/......-7290.html si sper sa iti fie de folos. Pa pa!
Pentru cosuri sunt mai multe remedii:
-te dai cu miere pe cosuri
-te dai cu zeama de lamaie pe cosuri
-amesteci argila cu apa si o dai pe cosuri
-sa bei ceai negru (o ceasca de ceai)
-sa nu mai mananci mancaruri de la fast-food(ele aduc cosurile)
-da-te pe cosuri cu aloe vera
-ca sa nu mai ai cosuri, trebuie sa mananci de 2 ori pe zi peşte( contin Omega 3, care te pot ajuta sa obtii un ten curat)
-ca sa scapi de cosuri, fa o baie cu aburi
-sa mananci rosii, morcovi, capsuni sau nuci(contin acizi folici, cate sunt responsabili de sanatatea tenului tau si de aspectul lui)
-Inainte de aplicarea cremei, este indicat sa cu apa antibacteriana pe fata ( umezeste cu ea un disc de vata si curata cu el tenul)
-foloseste servetele demachiante ( pentru a preveni aparitia cosurilor)
-bea suc de soc (el vindeca cosurile)
-amesteca sucul de mere cu apa minerala si da cu ea pe cosuri ( este foarte bun)
-amesteca apa cu laptele praf (maseaza cu miscari lente circulare, dupa care clateste-ti tenul cu apa din abundenta)-cosurile vor fi astfel combatute
-pentru uscarea cosurilor se dizolva o lingura se sare intr-un vas cu apa calduta si te speli cu acel amestec
-tot pentru uscarea cosurilor este bine sa foloseste uleiul extras din arborele de ceai ( are efect de calmare a durerii si uscare rapida a locului)- se tamponeaza zona inflamata cu un disc de vata umezit in el si te vei vindeca rapid
-In caz ca ai cosuri, poti distrage atentia cu machiajul.
Ca in viitor, sa nu iti mai apara cosurile, trebuie sa te speli in zona in care iti apar cosurile si sa nu te stresezi mult!
Atentie! Daca te dai cu pasta de dinti pe cosuri, ele se pot inflama!
Asadar, nu mai incerca asemenea tratament!
Important! Daca ai breton si pe frunte iti apar nonstop cosuri suparatoare, poate fi de vina bretonul!
Sfat:Ori iti speli parul zilnic, ori iti prinzi bretonul pe spate!
Sper ca te-am ajutat!
Fundulita?
Iti dau eu un sfat bun nu te du la dermatolog e scump si nu prea da rezultate incearca sa te speli cu apa si sapun foarte des si sati speli si parul la fel de des si dimineata dupa ce te-ai splat clatestete cu apa minerala. sa vezi ca o sa dea roade. mie mi-au trecut si aveam cosuri urate rau.
A si inca ceva nu face prostia sa le storci se inflameaza mult mai rau. daca e unu urat sa se vada il storci da in rest lasale asa.
Eu am scapat de 2/3 din cosurile de pe fata folosind renumitele leacuri babesti.
incearca metodele de mai jos si vezi care da rezultate mai bune. asa am facut si eu.
Cel mai usor lucru este sa bei apa, pentru a scapa de acnee. Acest lucru este considerat a fi deoarece apa este alcalina, cu un pH de 7.3 si este considerat un tratament natural pentru a scapa de acnee. Daca bei cel putin 8 pahare de apa pe zi, iti va ajuta organismul sa scapi de toxinele care iti afecteaza pielea. Apa ajuta la umezirea pielii si oprirea porilor de a se bloca. De asemenea daca bei apa iti va reduce nivelul de stres si iti va relaxa corpul, permitandu-ti sa ai un somn mai bun.
Incearca sa eviti consumul de cafea, sifon, ceai si bauturi alcoolice deoarece aceste tipuri de bauturi sunt diuretice si consuma mult mai multa apa decat pot celulele sa administreze. Desi strigentii contracta porii si reduc aspectul de aparenta al acneei pentru o scurta perioada, sunt nesanatosi.
Pentru unul, acestia iti usuca pielea, fortandu-ti celulele sa produca cat mai multe uleiuri ceea ce poate duce la o "explozie" de acnee.
Un alt lucru pe care trebuie sa il evitati sunt stimulentele. Stimulente cum ar fi: cafea, ceai, tigari, zaharul din dulciuri si limonada ar trebui sa fie nesanatoase pentru intreg corpul. Aceste stimulente afecteaza sistemul nervos si creierul si poate usor stimula uleiul din glande pentru a incepe sa produca mai mult ulei decat in mod normal. Totusi desi alcoolul, pentru unii pare a fi o eliberare de la stres, acesta este principala cauza a acneei deoarece este un strigent si contracta porii. De asemenea dupa consumul de alcool corpul uman simte nevoia de a dormi si aceasta poate cauza stres.
Un alt factor important este soarele. 15 minute petrecute la soare ajuta la reducerea acneei, deoarece acesta iti usuca pielea actionand ca si un strigent.
De asemenea sunt multe medicamente si creme care sunt folosite sa combata acneea care va pot fi de folos!
iar aici ai multe informatii si tratamente: http://www.ecursuri.ro/......riste.html
Da, o sa scapi de cosuri, sau de o mare parte din ele. Va trebui insa sa urmezi intocmai sfaturile lui. Mult succes. Fundita?