| Anonimus937382 a întrebat:

Hey TPU, cum pot să opresc vocile din capul meu? Nimeni nu poate să fie mai rău decât ele. Ele țipă la mine, mă insultă, îmi zic chestii oribile, râd de mine, ele mă controlează și îmi scot în evidentă toate greșelile mele, iar eu ajung să mă supun lor, uneori stau într-un loc ore întregi uitându-mă la un punct fix, doar holbându-mă și nefăcând altceva în afara să le ascult pe ele vorbind chestii oribile despre mine.Cum să le fac să tacă? Le-am spus să tacă, dar ele nu mă ascultă. La psiholog nu vreau sa ma duc, pentru că e cu bani, iar dacă ele ar afla asta, nu le-ar placea. Totuși vreau sa le fac sa tacă măcar doua zile, am nevoie de o pauza!

13 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| dullcat a răspuns:

Pana nu mergi la psiholog nu rezolvi nimic.Si nu trebuie sa dai bani, deoarece esti inca elev/a.Si la facultate poti merge pe gratis, cat esti inca student. Asa ca lasa scuzele si mergi la psihologul scolii/ liceului.

| anonim3247 a răspuns:

Ai scris - nimeni nu poate să fie mai rău decât ele
Așteaptă să te însori că tot la fel vei auzi voci care îți spun la fel.

| anonim3247 a răspuns:

Ai scris - Ele țipă la mine, mă insultă, îmi zic chestii oribile, râd de mine, ele mă controlează și îmi scot în evidentă toate greșelile mele
Exact la fel vor fi vocile nevestei, soacrei, cumnatei.
Deci poți să te consideri ca un om însurat și vocile pe care le auzi sunt nevasta, soacra, cumnata.

| sammie a răspuns:

1. Ascultă muzică. Asta o să le oprească, încearcă să cânți și tu.

2. Cei mai buni psihologi sunt prietenii și familia. Și eu cred că psihologii doar te păcălesc și fac orice ca să îți ia banii.

3. Sună un prieten sau prietenul/prietena ta cel/cea mai bun/ă. Sigur o să te înveselești cu timpul!

4. Cum am zis și mai sus ascultă muzică și fă curățenie prin casă.

5. Ieși pe-afară și plimbă-te cu bicicleta sau ascultă ciripitul păsărilor.

Spor!winking

| dullcat a răspuns (pentru sammie):

Daca era asa simplu nu suferea nimeni de depresie sau alte afectiuni.Cred ca nu intelegi cum functioneaza. E ca si cum cineva iti spune: Sunt trist.Iar tu ii raspunzi: Nu mai fi trist. Crezi ca se rezolva miraculos? Psihologii si psihiatrii cauta o cauza pentru toate, pe cand ce spui tu poate rezolva un pic starea de moment si atat.Problema e inca acolo si nu ajuta sa tratezi doar simptomele, fara cauza.

| sammie a răspuns (pentru dullcat):

Ai fost tu la ei cumva? Sau măcar ai avut depresie sau chestii d-astea vreodata? După aceea să-mi reproșezi.

Da, am fost.Eu si vreo 6 persoane din cercul meu social, unele cu depresie, da.

Poate pe tine te-a ajutat, pe unii oameni nu. Nu suntem țoți la fel.

Asa e, dar poti spune ca pe tine nu te-a ajutat.In schimb, ca si la alte postari, faci o generalizare bazata numai pe experienta ta, si spui ca toti cauta sa iti ia doar banii, nu sa te ajute.Este gresit.

Eu doar îmi spun părerea. D-asta există TPU. N-am obligat pe nimeni să facă ce vreau eu.

| Mitzupitzu a răspuns:

Schizofrenie! Ai incurcat-o!

| VelicanEmilia a răspuns:

Oricum la psiholog nu ai ce face, e prea depasit de situatie.
La ce povestesti tu acolo, pare ceva asemanator cu schizofrenia.
Ai consumat ceva substanțe interzise?
De cand auzi acele voci?
Mergi la un psihiatru sa-ti administreze un tratament, nu mai sta asa.