Bicarbonat de sodiu. Este deosebit de eficient în a-ţi exfolia tenul, îndepărtând celulele moarte şi permiţând porilor să respire. Aplică o linguriţă de bicarbonat de sodiu pe o cârpă umedă şi masează-ţi uşor faţa cu ea. Apoi, clăteşte-te bine şi usucă-ţi faţa cu un prosop moale.
Albuşuri de ou. Sunt foarte bogate în proteine şi pot fi folosite ca o mască vindecătoare pentru pielea ta. De asemenea, albuşurile de ouă sunt apreciate pentru că pot absorbi grăsimea de pe piele. Spargi un ou, separi gălbenuşul de albuş şi apoi baţi cu o lingură albuşul, până devine uşor spumos şi îl aplici pe faţă. După un sfert de oră, te clăteşti bine cu apă călduţă şi asta e tot!
Ulei de arbore de ceai. Îl găseşti în orice farmacie. Foloseşte-l cu încredere, îţi va îndepărta toate bacteriile de pe piele.
Făină de ovăz. Aceasta este foarte bună pentru a absorbi grăsimile eliminate prin porii tăi. Amestecă făina cu un pic de apă, până devine o cocă moale, şi apoi pune-ţi-o pe faţă, ca o mască, pe care o îndepărtezi după 10 minute cu apă călduţă. Dacă repeţi acest procedeu timp de trei zile, vei avea o piele fină şi lipsită de coşuri.
Aloe Vera. Această plantă este extrem de apreciată pentru virtuţile sale terapeutice; pe lângă altele, previne cicatricile şi petele de la acnee. Iei o frunză de Aloe Vera şi îţi masezi faţa cu gelul pe care îl lasă. După un sfert de oră, timp în care gelul de Aloe Vera îţi penetrează porii, ţi-i curăţă şi îţi hidratează pielea, poţi merge să te speli cu apă călduţă. Eu am incercat si cu aspirina adica topesti o pastila de aspirina pe fata cu apa.:] bafta
Vitamine eficiente in tratamentul acneei
Doua vitamine sunt eficiente in tratarea acneei – vitamina A si vitamina B3 (niacin).
Tratamentul cu ajutorul vitaminelor trebuie sa cuprinda un aport de 100 mg vitamina B13, de 3 ori pe zi, si 50.000 UI de vitamina A, de 3 ori pe zi. De asemenea, se recomanda si administrarea unei pilule de vitamina E, de 400 mg, o data pe zi.
Tratamentul trebuie urmat timp de o luna.
2. Zinc
In unele cazuri, tratamentul cu zinc importriva acneei da rezultate radicale. Pentru un tratament eficient, doza necesara zilnic de zinc este de 50 mg, care se administreaza de 3 ori pe zi.
Pacientul trebuie sa isi administreze o doza de 50 mg de 3 ori pe zi timp de o luna, dupa care in functie de imbunatatirile remarcate de medicul curant doza de poate reduce la 25 mg pe zi.
3. Coaja de portocala
Tratamentul cu coaja de portocala realizat acasa s-a dovedit a fi foarte eficient in tratarea acneei. Pentru tratament coaja de portocala se rade, se amesteca cu putina apa si se aplica pe zonele afectate de acnee.
4. Lamaia
Unul din cele mai simple remedii pentru acnee este aplicarea in mod regulat a sucul de lamaie pe cosuri si acnee. Se lasa sa actioneze timp de maxim o ora dupa care se spala cu apa calduta.
5. Usturoiul
Datorita proprietatilor sale antiseptice, usturoiul este folosit de foarte mult timp in tratarea acneei. Astfel, pentru uz extern specialistii recomanda pacientilor cu probleme sa se frece cu usturoi crud pe zonele afectate de acnee, deoarece ajuta la curatarea pielii de cosuri, pete si furunculi.
Pentru uz intern, specialistii recomanda consumarea a 3 catei de usturoi pe zi, timp de o luna. Aceasta cura purifica sistemul sanguin si curata acneea.
6. Suc de codriandru si menta
O lingurita cu suc de coriandru amescat cu bulbere de curcuma este un alt remediu eficient in tratarea cosurilor si a punctelor negre. Aceasta pasta se aplica in fiecare seara, dupa ce in prealabil fata a fost bine curata.
Sucul de menta de foloseste asemanator cu sucul de coriandru.
7. Castravete
Castravete ras se aplica pe fata, ochi si gat timp de 15-20 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Acesta este un excelent tonic pentru tenurile acneice si previne aparitia cosurilor si punctelor negre.
Hey! Si eu am cosuri sau ma rog, am avut. Dar de ceva timp am inceput sa ma dau cu un fond de ten si sincer iti spun ca mi-au disparut o mare parte din ele.Nu e naturist, dar la mine functioneaza! Acum depinde si de tenul pe care il ai.Trebuie sa te dai cu ceva ce ii prieste tenului tau, si sa ai grija si de igiena.Pentru ca in general cosurile apar de la transpiratie sau porii de praf din aer.Dar poate fi si de la pupertate. Sincer nu te sfatuiesc sa te dai cu tot felul de "solutii salvatoare" pe fata, pentru a nu iti aparea mai multe.Incearca sa iti tii fata curata si sa nu le spargi caci raman semne urate [ uneori ]. Sper ca te-am ajutat, oarecum .
Hey.Poti sa te dai pe fata cu ulei de lavanda, sau poti sa te dai seara cu miere de albine dupa ce te demacheziiar daca vrei rezultate maxime stai cu ea pana dimineata.Merge sicu felii deusturoi pe care le freci le dai pe cosuri si dupa cateva minute te clatesti, sau fierbe niste frunze de capsunisi stai deasupra abrului. Sper ca te-am ajutat. FUNDA?
BUCURROBERTA întreabă: