| Patry11C a întrebat:

Hey TPU! dacă o să ma apuc de sală la 14 ani, afectează cu ceva? menționez ca vreau sa am un abdomen mai plat ( am încercat și exerciții de acasă, însă nu prea le fac corecte și am citit ca nu este bine ca le fac greșit ) și dacă este ok, imi puteti spune niște sfaturi pentru începători ( alimentație, ce sa fac la sală la început etc ) Mulțumesc!

2 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Sigur ca afecteaza.
Esti in crestere, pana la 18-21 de ani.
Tu acum iti directionezi GH (hormonii de crestere) spre muschi, in loc sa-i lasi sa te ajute cu cresterea in inaltime (si lungime).
Apuca-te de un sport care sa te ajute sa te dezvolti armonios: inot, atletism, baschet etc. Chiar si un sport de autoaparare.

| Violleta2022 a răspuns:

Sala este interzisa copilasilor mici, fiindca inhiba hormonal cresterea, nefiind recomandata medical.
Dupa 20 de ani poti face sala cat vrei, dar pana atunci, nu se poate.
Tu la doar 13 anisori poti face un sport individual (atletism, inot, tenis) sau de echipa (baschet, volei, fotbal, handbal), sau o joaca cu copii de la scoala sau vecinii.
Daca la varsta asta mica ai probleme cu mancarea, este necesar sa o iei pe mamica de mana si sa mergeti la un nutritionist, ca sa primesti sfaturi adecvate varstei tale.